Românii care au supravieţuit accidentului din Turcia, mărturii cutremurătoare: Ghida a zburat prin geam

Opt dintre turiştii români răniţi în accidentul din Turcia de acum câteva zile s-au întors acasă. Oamenii și-au amintit cu groază momentul accidentului, ei povestesc că ultimul lucru pe care l-au văzut a fost cum microbuzul lor se îndreaptă spre stânci, iar apoi totul a fost o luptă pentru supravieţiure. Imaginile le dau fiori celor care au trecut la un pas de moarte.

18 mart. 2016, 08:14
Românii care au supravieţuit accidentului din Turcia, mărturii cutremurătoare: Ghida a zburat prin geam

Românii care au scăpat cu viaţă din accidentul produs în Antalya fac declaraţii cutremurătoare despre ultimele secunde de dinaintea dezastrului. Ploua torenţial, iar într-o zonă muntoasă microbuzul lor a intrat în balans şi s-a izbit de stânci. Oamenii spun că i-au cerut şoferului de mai multe ori să reducă viteza.

„Eu am ajuns din spatele şoferului cu picioarele afară pe uşă. În dreapta mea era ghida care a zburat prin geam. În spatele ghidei era o doamnă cu care discutam şi care şi-a găsit sfârşitul pe asfalt”, a povestit Rodica Boran, supravietuitoare.

„Un domn a căzut în spatele autocarului. Doamna care a murit a ieşit pe geam cu picioarele înainte”, a povestit o alta femeie.

Ajunşi pe mâinile medicilor, unii dintre supravieţuitori au avut parte de un ajutor neaşteptat.

„Au venit două fete, românce, care lucrau acolo la magazine când au auzit că a fost accident cu români. Şi au stat cu noi în permanenţă. Ne-au dus cu căruţul peste tot şi ne-au tradus”, a mai spus femeia.

Autorităţile din Turcia au pus accidentul pe seama condiţiilor meteorologice nefavorabile. Şoferul microbuzului ar fi pierdut controlul din cauza carosabilului umed. Cei doi români care şi-au pierdut viaţa urmează să fie repatriaţi.

ACCIDENT în Turcia. Soţia unui primar din România, printre răniţi