Românii dau 600 milioane lei anual pe medicamentele contra răcelii şi gripei

În zece ani cheltuiala medie pentru medicamente de răceală s-a dublat ajungând la 100 de lei per capita.

13 oct. 2016, 07:11
Românii dau 600 milioane lei anual pe medicamentele contra răcelii şi gripei

Piaţa românească a medicamentelor folosite pentru tra­tarea gripei, a răcelii şi a alergiilor va ajunge la 600 de milioane de lei în acest an, cu un avans estimat la 5%, potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor, scrie zf.ro.

Mai mult, românii îşi dublează bugetul destinat medica­mentelor împotriva gripei şi a răcelii în următorul de­ceniu, ajungând la 100 de lei per locuinţă în 2020.

Citeşte şi STUDIU: Jumătate dintre părinţi tratează durerea şi febra copiilor cu medicamente nepotrivite vârstei lor

Brandul Nurofen, produs de gigantul britanic Reckitt Benckiser, este în continuare cel mai vândut medicament pentru răceală şi gripă, urmat de două branduri din portofoliul GlaxoSmithKline, Paracetamol şi Theraflu, medicamente folosite pentru tratarea afecţiunilor de gripă şi răceală. În clasamentul primelor cinci branduri se mai află Strepsils, dropsuri pentru ameliorarea durerilor de gât, şi Bixtonim, produs de compania Biofarm, medicament folosit pentru decongestie nazală.

Medicamentele pentru tratarea alergiei înregistrează cea mai mare evoluţie în 2016, pe fondul unei scăderi a calităţii aerului în zonele urbane din România.

Citeşte şi Bomba 100% naturală care te scapă de gripă şi răceală în doar 24 de ore