Românii răniţi în atentatul de la Nisa sunt din Buzău. Informaţii despre starea acestora

Cei doi români - soţ şi soţie - răniţi, noaptea trecută, în atacul de la Nisa, de pe Promenade des Anglais, sînt din Buzău.

15 iul. 2016, 12:55
Românii răniţi în atentatul de la Nisa sunt din Buzău. Informaţii despre starea acestora

Este vorba despre doi tineri – el în vîrstă de 38 de ani, ea avînd puţin peste 30 de ani – care se aflau de circa doi ani în Nisa. Cei doi buzoieni au fost spitalizaţi la un centru medical aflat la circa 7 kilometri distanţă de Nisa. Identitatea tinerilor nu a fost dată publicităţii de Ministerul Afacerilor Externe, dar familiile au fost deja anunţate în legătură cu starea lor.

Iniţial, după atac, cei doi s-au pierdut unul de celălalt. Ei s-au regăsit, în această dimineaţă, într-un salon al spitalului în care se află internaţi. Regăsirea a fost emoţionantă: el într-un scaun cu rotile, avînd fractură de membru inferior, ea aflată sub efectul sedativelor, răspunzîndu-i doar prin mişcări ale ochilor care confirmau că îl aude şi înţelege ce spune.
 
O familie de români care i-a vizitat la spital şi care a vrut să îşi păstreze anonimatul a declarat pentru sansanews.ro că cei doi buzoieni sînt în afara oricărui pericol. „I-am găsit în spital. El are o triplă factură la un picior, este foarte posibil să fi fost lovit de camion. Ne-a povestit că a sărit de pe promenadă. Ea este sedată, are un hematom în zona tîmplei. Medicii spun că nu este în pericol, dar vor să o monitorizeze. Are toate funcţiile vitale bune, dar medicii vor să vadă dacă hematomul se resoarbe”.