ROMPREST testează, în premieră în România, măturatoarea 100% electrică

Compania Romprest, în parteneriat cu Compania Gradinariu testează în premieră, în România, prima măturatoare 100% electrică, zero noxe şi nivel redus de zgomot, dedicată serviciilor de salubritate, joi 30 aprilie 2015 în cadrul unui eveniment demonstrativ pe străzile Bucureştiului.

30 apr. 2015, 09:50

Marile bulevarde ale capitalei vor fi salubrizate de măturatoarea electrică ZE, ce va fi testată corespunzător de către Romprest, începând cu zona Arcului de Triumf şi continuând cu Bd. Kiseleff, P-ţa Victoriei, Calea Victoriei, P-ţa Romană, P-ţa Universităţii. Pe parcursul zilei, cetăţenii capitalei vor avea ocazia să descopere utilajul ecologic ce mătură şi curăţă cu mai puţin praf, extrem de silenţios, şi fără emisii de CO2, protejând mediul înconjurător.

Măturătoarea 500 ZE, destinată curăţeniei urbane, funcţionează cu o baterie Lithium-Ion, nu poluează, iar costurile de operare sunt mult reduse faţă de utilizarea unui combustibil convenţional. Principalele sale avantaje sunt: 8 ore de operare efectivă / încărcare, nivelul redus de zgomot la tranzitare, nivel zero pentru CO2 şi alte emisii, consum de apă redus şi performanţe maxime în măturarea oraşelor.

Compania Romprest investeşte constant în cele mai noi tehnologii şi echipamente din punct de vedere al exigenţelor normelor de exploatare şi consum (Euro 6), fiind prima companie de profil din România care are ocazia să testeze măturătoare 100 % electrică în Bucureşti. Promovăm, prin politica de management general, conceptul de dezvoltare durabilă la toate nivelurile organizaţiei şi ale comunităţii, prin conservarea, protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului, protejarea sănătăţii oamenilor„, precizează Sorin Velicu, Director Operaţional, Romprest.

Designul inovativ oferă o capacitatea a containerului de gunoi de 0.75mc, o lăţime de măturare de 1900 mm, un diametru de intoarcere de 2,05 m, o inălţime de 2 metri, un joystick de control al periilor, o greutate redusă, ceea ce oferă posibilitatea de a se deplasa oriunde fără să deterioreze suprafeţele.

Aşa cum bine ştim, poluarea este una dintre marile probleme actuale ale societăţii în ansamblu, oraşele mari înregistrând grade inalte de poluare. În acest context preocuparea pentru reducerea poluării ar trebui să devină un obiectiv principal pentru instituţii şi companii, indiferent de domeniul de activitate. În această direcţie, Compania Gradinariu s-a implicat, constant, investind în dezvoltarea obţinerii unor materiale durabile şi ecologice, promovând utilaje şi tehnologii ce permit reducerea gradului de poluare. Astfel, portofoliul Companiei Gradinariu include o serie de produse prietene cu mediu, utilizarea acestora în activităţi de salubrizare contribuind la reducerea gradului de poluare. Mai mult, aceste produse aduc şi avantaje utilizatorului, multe dintre ele fiind gândite pentru a reduce cheltuielile cu combustibilul. Un astfel de produs este Măturătoarea electrică 500 ZE care îşi va demonstra calităţile, pentru prima dată în România pe străzile Bucureştiului„, declară Andrei Grădinariu, Director General Compania Grădinariu.