Rovana Plumb: „Săptămâna viitoare se decide cine va fi înlocuitorul Olguţei Vasilescu”. Ce spune despre suspendarea lui Iohannis

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat că e posibil ca o reuniune a CEx al PSD să aibă loc săptămâna viitoare, ședință în care va fi luată o decizie în legătură cu o nouă propunere pentru Ministerul Dezvoltării, după ce Lia Olguța Vasilescu a anunțat că își retrage candidatura.

13 feb. 2019, 18:17
Rovana Plumb: „Săptămâna viitoare se decide cine va fi înlocuitorul Olguţei Vasilescu”. Ce spune despre suspendarea lui Iohannis

Olguța Vasilescu este un bun profesionat. O cunosc de ani de zile și ar fi făcut față cu brio la Ministerul Dezvoltării, dar ca om de partid, ca fiecare dintre noi am înțeles că acum e mai important ce se întâmplă cu România. Eu sper ca domnul Iohannis să pună capăt acestui tip de joc politicianist și să facă nominalizarea la cele două ministere. Probabil că săptămâna viitoare vom avea un Comitet Executiv pentru că știți că toate hotărârile se decid la propunerea premierului Viorica Dăncilă, pentru că avem nevoie de continuitate și de a face față la toate solicitările care vin de la Bruxelles, în cadrul Președinției Consiliului UE pe care o exercităm. Nu pot să spun că nu au fost înregistrate progrese în dosare. Toate legile care se dezbat la nivelul UE, care sunt adoptate, fiecare dintre ele au impact asupra cetățenilor”, a afirmat Rovana Plumb, miercurila România TV.

Întrebată dacă are vreo garanție că șeful statului va numi noua persoană propusă pentru Dezvoltare, aceasta a spus că Guvernul trebuie să funcționeze în parametri normali și de aceea speră ca, în al doisprezecelea ceas, Klaus Iohannis să dea dovadă de raționalitate. Plumb a adăugat că nu s-a pus problema în PSD ca Președintele României să fie suspendat din funcție.

„Nici nu s-a pus problema vreo clipă în PSD, cel puțin în Comitetul Executiv, de a se lua o astfel de decizie (suspendarea președintelui României – n.r.) pentru că suntem raționali și conștienți că românii s-au săturat de scandal și pe de altă parte avem nevoie să mergem mai departe cu programul de guvernare. Nu avem nicio garanție. Am văzut până acum ce s-a întâmplat, mă refer la legi contestate la CCR, s-au înregistrat întârzieri. Cred că nu putem să avem niciun fel de garanție că lucrurile acestea se vor întâmpla – nominalizarea la cele două portofolii. Eu sper ca, în al doisprezecelea ceas, să dăm dovadă de raționalitate politică pentru ca Guvernul să funcționeze la maximă performanță”, a conchis Plumb.

Reacția Rovanei Plumb vine în contextul în care Lia Olguța Vasilescu și-a retras, marți seara, candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Ea precizează că a luat decizia în urma unei discuții cu președintele PSD și că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activității guvernamentale.

Președintele Klaus Iohannis îi transmisese premierului Viorica Dăncilă că o refuză pe Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării și că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi șef al Dezvoltării. În scrisoare nu a precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Şeful statului a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.