CM 2018. Rusia face spectacol, opt goluri în două meciuri. Gazdele Cupei Mondiale sunt ca şi calificate în optimi

CM 2018. Rusia a câştigat cu scorul de 3-1 meciul cu Egipt, care a deschis etapa a doua a fazei grupelor de la Campionatul Mondial de Fotbal. Cu 6 puncte şi golaveraj 8-1, gazdele nu mai pot pierde calificarea în optimile de finală.

19 iun. 2018, 13:59
CM 2018. Rusia face spectacol, opt goluri în două meciuri. Gazdele Cupei Mondiale sunt ca şi calificate în optimi

RUSIA-EGIPT 3-1. Ruşii au înscris cele trei goluri în doar 15 minute, arunvând în aer tribunele de la Sankt Petersburg. „Faraonii”, care sunt ca şi eliminaţi după această a doua înfrângere consecutivă, au reacţionat şi au punctat din penalty, prin Mo Salah, starul lui Liverpool, dar n-au fost capabili să schimbe soarta partidei.

Clasament:

1. Rusia 2 2 0 0 8:1 6
2. Uruguay 1 1 0 0 1:0 3
3. Egipt 2 0 0 2 1:4 0
4. Arabia Saudită 1 0 0 1 0:5 0

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 73 GOOOL Egipt! Penalty acordat după consultarea VAR. Iniţial, arbitrul acordase lovitură liberă de pe linia careului de 16 metri. Mohammed Salah transformă penalty-ul şi scorul este acum 3-1 pentru Rusia!

Min. 62 GOOOL Rusia! Artem Dzyuba ridică scorul la 3-0 cu un şut din 14 metri, pe jos, lângă bară, imposibil de ajuns de portar. Este 3-0 pentru Rusia!

Min. 59 GOOOL Rusia! Denis Cheryshev primeşte o pasă în interiorul careului egiptean, de la Mario Fernandes, şi şutează imparabil pentru El Shenawy! Este 2-0 pentru Rusia!

Min. 47 GOOOL Rusia! Ahmed Fathy are ghinion și înscrie în propria poartă după ce a deviat un șut! Este 1-0 pentru Rusia!

Min. 19 Şut Samedov, de la marginea careului de 16 metri, mingea trece puţin peste transversală.

Min. 16 Egiptul are şansa de a deschide scorul, prin Trezeguet, însă diagonala acestuia trece peuţin pe lângă bara din stânga lui Akinfeev.

Echipele de start în Rusia – Egipt

Rusia

Egipt

El Shenawy – Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy – Elneny, Hamed – Salah, Elsaid, Trezeguet – Mohsen

RUSIA -EGIPT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Rusia poate fi prima echipă calificată în faza „optimilor” la Mondialul pe care îl găzduiește. Are nevoie de o victorie în fața Egiptului, dar și ca Arabia Saudită să nu câștige în fața Uruguayului. Ambele variante sunt plauzibile, ținând cont de ce am văzut în prima etapă din grupa A. 

”Am încredere în jucătorii mei şi de ce sunt capabili să facă, indiferent dacă Salah joacă sau nu, a declarat Cercesov la conferinţa de presă. Nu jucăm contra unui singur jucător, dar vom şti cum să-l blocăm”.

Rusia a debutat cum nici cei mai optimişti fani ai săi nu credeau, cu 5-0 în faţa Arabiei Saudite, dar meciul cu Egiptul va fi mult mai dificil, deoarece ”Faraonii” îşi joacă o ultimă şansă, după ce au pierdut in extremis în faţa Uruguayului (0-1).

Un impuls pentru nord-africani ar fi revenirea atacantului Mohamed Salah, care în meciul cu Uruguay a rămas pe banca de rezerve, nefiind refăcut după accidentarea suferită la umăr în finala Ligii Campionilor, pe 26 mai. Vitezistul lui Liverpool poate profita de vârsta înaintată a unor fundaşi ruşi, precum Ignaşevici (38 ani) şi Jirkov (34 ani). Salah a marcat 71% din golurile Egiptului în preliminarii.

 

Selecţionerul argentinian al egiptenilor, Hector Cuper, încă speră la locul al doilea, dar trebuie să învingă Rusia pentru a reuşit acest lucru.

Un alt atu al africanilor poate fi Trezeguet (pe numele real Mahmoud Hassan), extremă de 23 de ani care a pus multe probleme Uruguayului şi care va fi un adevărat examen pentru fundaşul dreapta al Rusiei, jucătorul de origine braziliană Mario Fernandes, potrivit Reuters.

Rusia nu va putea conta pe mijlocaşul Alan Dzagoev, accidentat în meciul de deschidere. În partida cu Arabia Saudită, Dzagoev a fost înlocuit cu Denis Cerîşev, care a impresionat, reuşind două goluri superbe.

Egiptul, aflată la a treia sa Cupă Mondială, nu are până acum nicio victorie, înregistrând trei eşecuri şi două egaluri.

Rusia nu a pierdut niciodată până acum în faţa unei echipe africane la Cupa Mondială, înregistrând trei victorii (4-0 cu Camerun în 1990, 6-1 cu Camerun în 1994, 2-0 cu Tunisia în 2002) şi un egal (1-1 cu Algeria în 2014).

RUSIA -EGIPT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Vedeta lui Liverpool are nevoie de ajutorul a doi colegi pentru a-și pune tricoul de antrenament. Problemele la umărul stâng, cauzate se Sergio Ramos, în finala Ligii Campionilor, nu s-au rezolvat complet și debutul la Mondiale s-ar mai putea amâna! 

Salah, care a marcat 71% din golurile Egiptului în preliminarii, nu a jucat în meciul cu Uruguay, câştigat de sud-american cu 1-0, printr-un gol în ultimele momente de joc.

Rusia a învins Arabia Saudită (5-0) la debutul în Cupa Mondială, dar Cercesov a amintit că ”Egiptul este mai bine clasată în ierarhia FIFA şi nu ştiu ce lecţii trebuia să tragem după partida noastră cu Arabia Saudită. Nu am jucat cu Franţa, Brazilia sau Argentina”.

Rușii l-au pierdut pe Dzagoev

Alan Dzagoev (28 ani) a ieșit de pe teren accidentat la coapsă în timpul meciului cu Arabia Saudită, iar verdictul medicilor a venit imediat: acesta nu mai poate evolua decât începând cu faza „optimilor”. Dzagoev, om de bază la ȚSKA Moscova, este un jucător important și în agrenajul primei reprezentative, pentru care a bifat 58 de prezențe și nouă goluri.

Rusia nu a pierdut niciodată până acum în faţa unei echipe africane la Cupa Mondială, înregistrând trei victorii (4-0 cu Camerun în 1990, 6-1 cu Camerun în 1994, 2-0 cu Tunisia în 2002) şi un egal (1-1 cu Algeria în 2014)

dpe de altă parte, De când s-a dizolvat, Rusia nu a trecut niciodată de faza grupelor la o ediție a Campionatului Mondial. A cincea oară poate fi cu noroc însă. Egipt se află într-o situație similară, doar că aparițiile sale la turneul final au fost meteorice: în 1934, 1990 și acum. „Faraonii” luptă nu doar pentru calificare, ci și pentru un alt moment istoric: prima victorie la un Campionat Mondial.


 

RUSIA -EGIPT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Rusia 

Portari: Igor Akinfeev (ŢSKA Moscova), Vladimir Gabulov (Club Brugge), Andrey Lunev (Zenit St Petersburg).

Fundaşi: Vladimir Granat, Fedor Kudriaşov (Rubin Kazan), Ilia Kutepov (Spartak Moscova), Andrey Semenov (Ahmat Groznîi), Sergei Ignaşevici, Mario Fernandes (ŢSKA Moscova), Igor Smolnikov (Zenit St Petersburg).

Mijlocaşi: Iuri Gazinski (Krasnodar), Alexsandr Golovin, Alan Dzagoev (ŢSKA Moscova), Aleksandr Erohin, Iuri Jirkov, Daler Kuziaev (Zenit St Petersburg), Roman Zobnin, Alexsandr Samedov (Spartak Moscova), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moscova), Denis Cerişev (Villarreal).

Atacanţi: Artem Dziuba (Arsenal Tula), Aleksei Miranchuk (Lokomotiv Moscova), Fedor Smolov (Krasnodar).

 

RUSIA -EGIPT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: Egipt

Portari: Essam El Hadary (Al Taawoun), Mohamed El-Shennawy, Sherif Ekramy (both Al Ahly).

Fundaşi: Ahmed Fathi, Saad Samir, Ayman Ashraf (Al Ahly), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Mohamed Abdel-Shafy (Al Fateh), Ahmed Hegazi (West Brom), Ali Gabr (Zamalek), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Omar Gaber (Los Angeles FC).

Mijlocaşi: Tarek Hamed, (Zamalek), Abdallah Said (Al Ahli), Sam Morsy (Wigan Athletic), Mohamed Elneny (Arsenal), Ramadan Sobhi (Stoke City), Mahmoud Hassan (Kasimpasa).

Atacanţi: Mohamed Salah (Liverpool), Marwan Mohsen (Al Ahly), Shikabala (Zamalek), Amr Warda (Atromitos), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad).