Rusia: Serviciul Federal Veterinar a introdus restricţii temporare pentru porcii vii şi pentru produsele de porc din România

Publicat: Joi, 03 August 2017 08:05 // Actualizat: Joi, 03 August 2017 08:05 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanţii Serviciului Federal Veterinar şi de Supraveghere Fitosanitară (Rosselkhoznasor) au introdus miercuri noaptea o serie de restricţii temporare pentru livrarea de porci vii, precum şi pentru importarea de produse pe bază pe carne de porc din România, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană la Satu Mare, transmite TASS.

Rusia ia măsuri împotriva României. Aceste restricţii temporare se aplică pentru toate produsele pe bază de porc, cu excepţia suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii şi a echipamentului utilizate pentru găzduirea şi sacrificarea porcilor din România.

De asemenea, produsele care încalcă aceste restricţii vor fi întoarse de către autorităţile veterinare din Rusia.

Rosselkhoznadsor restricţionează şi tranzitul pe teritoriul rus al porcilor vii din România.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a activat marţi planul de contingenţă al României pentru situaţii de pestă porcină, în condiţiile în care în ţara noastră a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană la Satu Mare.

În acest sens, primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat la porci dintr-o gopodărie de la periferia municipiului Satu Mare, iar virusul ar fi fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

"Din primele investigaţii făcute la faţa locului de către echipa de inspectori ai DSVSA Satu Mare a reieşit că virusul bolii a fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală contaminate provenite din Ucraina, dar ancheta epidemiologică este în desfăşurare", precizează reprezentanţii ANSVSA.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANSVSA carne porc export importuri Rusia TASS
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 aug 09:25
Răspunde | Votează email 0 email
noshit
:)
De parca 90% din exportul de porci era catre Rusia.. LOL !
Propaganda astaieftina ma face sa cred ca nu ar fi straini de astfel de incidente...
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H