S-a făcut dreptate: Un tribunal din San Diego a dispus reunirea familiior de migranţi separate de poliţia migraţiei

Un tribunal din oraşul San Diego din SUA a dispus marţi reunirea unor familii de migranţi separate de poliţia migraţiei, denunţând politica 'toleranţei zero' a administraţiei Trump în domeniu, ca răspuns la o plângere a asociaţiei de apărare a drepturilor civice ACLU.

27 iun. 2018, 06:24
S-a făcut dreptate: Un tribunal din San Diego a dispus reunirea familiior de migranţi separate de poliţia migraţiei

Cu excepţia cazurilor în care prezintă un pericol pentru copiii lor, părinţii trebuie reuniţi, în maximum 14 zile, cu copiii lor de până în cinci ani şi, în maximum 30 de zile, pentru toţi ceilalţi, conform acestei decizii a justiţiei consultate de AFP. Instanţa cere de asemenea administraţiei federale „să facă faţă circumstanţelor haotice pe care le-a creat”, potrivit Agerpres.

Plângerea a fost depusă de asociaţia de apărare a drepturile civice ACLU în numele unor migranţi anonimi împotriva poliţiei migraţiei (ICE), căreia judecătorul Dana Sabraw îi cere de asemenea „să facă tot posibilul pentru a facilita comunicarea” între familiile separate, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Trump nu mai este LIDERUL MORAL al planetei. Locatarul Casei Albe s-a răzgândit şi pune PUNCT separării familiilor migranţilor UPDATE

Începând din luna mai, acţiunile sistematice angajate împotriva părinţilor care traversează frontiera cu copiii lor au dus la separarea a peste 2.300 de minori, ceea ce a stârnit critici dure în SUA şi în străinătate.