S-a ridicat din morţi în timpul necropsiei

Un prizonier care fusese declarat mort de către trei medici şi fusese dus deja la morgă  pentru a i se face necropsia, s-a trezit din morţi, la propriu, printr-un sforăit.

19 ian. 2018, 21:39
S-a ridicat din morţi în timpul necropsiei

Gonzalo Montoya Jiménez fusese găsit în celula lui din penitenciarul din Asturias fără suflare. Trei medici au confirmat moartea bărbatului şi au decis să îi facă necropsia, dezvăluie publicaţia La Voz de Asturias. Familia bărbatului fusese între timp informată despre moartea lui.

În timp ce se afla la morgă, când medicul legist a început necropsia, bărbatul a început în scurt timp să sforăie. Legistul reuşisă să îi facă o incizie la nivelul pieptului, dar s-a oprit imediat când a auzit sforăitul bărbatului.

Astfel, spaniolul norocos a fost transferat a o unitate de terapie intensivă din cadrul Spitalului Central  Universal din Asturias.

Specialiştii cred că bărbatul intrase în catalepsie, ale cărei semne sunt lipsa senzaţiilor şi pierderea cunoştinţei, rigiditate, stare de inconştienţă şi reducerea dramatică a funcţiilor vitale ale organismului. Ulterior s-a aflat că bărbatul suferea şi de epilepsie.

Paradoxal, presa spaniolă a aflat că asemenea cazuri de erori medicale nu sunt tocmai puţine. În naprilie, o pariziancă de 49 de ani a fost declarată „moartă” din greşeală de către un medic, după un atac de cord. Şi ea a avut noroc cu doi ofiţeri de poliţie care au fost şocaţi când au observat că burta femeii declarate moartă se „mişca” şi că femeia avea puls.