S-a stins din viaţă un renumit oncolog. A murit la datorie, în spitalul în care a tratat de cancer mii de oameni

Renumitul medic oncolog Cristian Davidescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi pricepuţi specialişti din judeţul Constanţa, a păşit în cursul acestei săptămâni în lumea celor drepţi. 

12 nov. 2018, 05:55
S-a stins din viaţă un renumit oncolog. A murit la datorie, în spitalul în care a tratat de cancer mii de oameni

Cristian Davidescu a tratat, pe parcursul carierei sale medicale, mii de bolnavi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, unde a activat şi ca şef de secţie. 

La primirea acestei veşti, fostul primar al Constanţei, dr. Corneliu Neagoe, şi el fost şef al secţiei de Pediatrie în cadrul SCJU, ne-a declarat că dr. Cristian Davidescu i-a fost un bun prieten încă din studenţie. 

„Din grupul meu de prieteni, el era omul cu sufletul cel mai bun, cel mai deschis, un om fără răutăţi şi mai ales un bun specialist. Îmi amintesc şi acum o întâmplare, petrecută cu ani în urmă, când asistenta mea şefă credea că are cancer la sân, după ce fusese consultată de mai mulţi medici. Fără să se mai uite pe mamografii, doar examinând-o clinic, dr. Davidescu i-a spus că nu are nicio problemă, iar femeia este bine sănătoasă şi în ziua de azi. Ne vedeam zilnic. La spital, cafeaua se bea la mine în cabinet, iar sâmbăta ne vedeam, după program, la o sticlă de vin cu toţii. Ştiu doar că a murit în spitalul de la Tulcea unde şi lucra. El suferea de mai mult timp de astm, se lăsase şi de fumat, dar cred că toate crizele acestea i-au obosit inima, şi atunci când inima îţi oboseşte, toate te lasă”, a spus dr. Corneliu Neagoe.

Dumnezeu să-l odihnească!