Salarii fabuloase la primăriile din ţară. Un şofer câştigă 5.000 de lei

Salarii fabuloase la primăria uneia dintre cele mai sărace comune din Prahova. Un şofer câştigă aproape 5 mii de lei, iar primarul încasează lunar peste 10 mii de lei. Şi la Primăria Blaj, din judeţul Alba, veniturile din administraţia locală întrec orice aşteptari.

17 apr. 2018, 07:10
Salarii fabuloase la primăriile din ţară. Un şofer câştigă 5.000 de lei

Salariile angajaţilor au fost stabilite de către primar, în funcţie de bugetul fiecărei localităţi în parte. Acestea erau apoi votate de către consiliile locale. Astfel, unii dintre primari au salarii ce depăşesc 12 mii de lei. Este şi cazul edilului din Blaj, judeţul Alba.

Viceprimarul are şi el o indemnizaţie de 9.300 de lei, iar cel mai mic salariu îl are şoferul, 3.600 de lei.

În municipiul Moeciu, primarul are un salariu de 10.000 de lei, viceprimarul 8.500 de lei, iar şoferul 5.000 de lei pe lună.

Odată cu majorările salariale, în primării a apărut o nouă categorie de salariaţi, consilierii personali ai primarului. Aceştia sunt numiţi direct pe post, nu au atribuţii clare, însă câştigă foarte bine. Cel mai bine plătit consilier din judeţul Vâlcea se află în Şuşani. Acesta este un fost primar care a fost demis pe motiv de incopatibilitate. Acum, bărbatul câştigă 6.500 de lei pe lună. Primarul are şi el un salariu de 8.500 de lei pe lună.

Citeşte şi Un medic şi-a făcut public fluturaşul de salariu: A încasat peste 11.200 de lei în luna martie