Satul în care morţii nu sunt îngropaţi. „Îi ţinem în casă şi le aducem zilnic ţigări şi mâncare”

Satul in care oamenii tin in casa trupurile fara viata ale celor dragi si ii trateaza ca si cum ar fi inca vii. Localnicii spun ca, in acest mod, durerea pierderii cuiva drag este mai usor de suportat.

16 mai 2017, 14:26

Localnicii din satul indonezia Torajan au un mod aparte de a trece peste moartea cuiva drag, scrie stirilekanald.ro. Ei spun ca metoda lor ii ajuta sa dezvolte o legatura speciala cu rudele si dincolo de moarte, iar durerea este mai usor de suportat.

Citeşte şi Tradiţie bizară. Sute de oameni S-AU BĂTUT cu balegă de vacă VIDEO

Cand cineva moare in acest sat, rudele nu se pregatesc de inmormantare, ci au nevoie de ani de zile pentru a depasi acest moment. In Torajan, un om nu este considerat mort pana cand nu este inmormantarea. Pana atunci, rudele se comporta cu persoana decedata ca si cum ar fi bolnava.

Cadavrele sunt injectate cu Formulin, o substanta care impiedica descompunerea, si li se amenajeaza o camera speciala in casa unde sa „locuiasca”. Rudele se comporta cu persoana decedata ca si cum ar fi inca in viata, iar, in mod ciudat, cunoscutii continua sa ii viziteze, sa vorbeasca cu ei ca si cand nimic nu s-a intamplat.

Citeşte şi Cei mai mulţi români pun copiilor câte două prenume. Ce spune BISERICA despre acest obicei

Mamak Lisa, o localnica, a povestit pentru BBC ca a avut nevoie de 12 ani pentru a accepta trecerea in nefiinta atatalui sau. In toti acesti ani, ea ii aducea mancare si tigari barbatului, il spala, ii schimba hainele si vorbea cu el ca si cum ar fi fost inca in viata.

Ea a spus ca acest lucru a ajutat-o sa accepte moartea tatalui sau. „Daca ii ingopam imediat, durerea este mare. Nu avem timp sa ne obisnuim cu moartea lor si sa acceptam separarea”, a declarat Mamak Lisa.