Scandal în fotbal: „Unii jucători au început să vândă meciurile. Nişte ordinari blatişti, nenorociţi!”. Reacţiile acuzaţilor

Antrenorul echipei Dacia Unirea Brăila, Alin Pânzaru, îi acuză pe jucătorii Costel Roşu şi Gabriel Iosofache că "au vândut meciuri în draci", el calificându-i pe fotbalişti drept "blatişti ordinari", informează digisport.ro.

09 dec. 2017, 19:04
Scandal în fotbal: „Unii jucători au început să vândă meciurile. Nişte ordinari blatişti, nenorociţi!”. Reacţiile acuzaţilor

„Au fost jucători care au avut tot felul de preocupări, orice altceva decât fotbal. Au fost unii care au început să vândă meciurile, precum Roşu şi Iosofache. Au fost nişte blatişti ordinari, nenorociţi. Au vândut meciuri în draci! Cei care au rămas nu s-au complăcut, dar au acceptat astfel de jucători lângă ei, care le-au cerut să joace la 1 pauză / 2 final. Din păcate, am aflat târziu şi jucătorii nu ne-au informat. O să jucăm cu sabia deasupra capului, dar trebuie să aducem caractere, nu blatişti ordinari. S-au apucat de vândut meciuri, pentru că n-au avut bani. Lumea nu e proastă şi de aia îi înjură. Roşu a fost vânzătorul echipei, nu un golgheter! Probabil că merităm asta, din moment ce i-am acceptat aici”, a spus Pânzaru, după meciul pierdut de Dacia Unirea Brăila în faţa Ştiinţei Miroslava, scor 1-4, în etapa a XXI-a a ligii secunde.

Preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu, a declarat că ar vrea ca la nivelul Ligii a II-a să se creioneze o listă cu jucători asupra cărora există suspiciuni. “O declaraţie a antrenorului pe care clubul o va susţine şi o va detalia în momentul în care va fi nevoie. Avem declaraţiile unor jucători care au fost în situaţia de a fi invitaţi să participe la astfel de “jocuri”. În momentul în care am avut certitudinea că ceva este putred am luat măsuri. La prima adunare în plenul ligii a doua mai mulţi colegi vrem să propunem creionarea unei liste de jucătri asupra cărora există suspiciuni, astfel încât să rămână în afara fenomenului”, a afirmat Braşoveanu la Digi Sport.

Potrivit digisport.ro, Iosofache a jucat ultimul meci pentru Brăila la 11 noiembrie, fiind schimbat la pauză. Atunci, Dacia Unirea a pierdut la Satu Mare cu 2-3, după ce a condus la pauză cu 2-1. În acel joc a evoluat şi Roşu, care a fost chiar integralist. Din acel moment, cei doi nu au mai apărut în echipa Brăilei.

Costel Roşu: Nu este adevărat absolut nimic. O să consult un avocat să văd ce se poate face

Costel Roşu, unul dintre fotbaliştii acuzaţi de tehnicianul echipei Dacia Unirea Brăila, Alin Pânzaru, că au „vândut meciuri”, a declarat, sâmbătă seară, că nu este adevărat ce s-a spus despre el şi că va discuta cu un avocat pentru a vedea cum trebuie să acţioneze în acest caz.

„Nu-mi găsesc cuvintele, tremur tot. Nu este adevărat absolut nimic. Să dovedească, chiar vreau să luăm meciul să ne uităm. Meciul de la Satu Mare cred că l-am analizat de zece ori până acum. La urechile noastre apar tot felul de chestii, dar noi nu avem bani să pariem sumele astea. Nu cunosc astfel de oameni şi nu m-am băgat niciodată în astfel de chestii. Nu am pariat pe niciun meci. Eu am plecat de la echipă de câteva etape. O să consult un avocat să văd ce se poate face. O să răspundă pentru ce au declarat. Mergem până la capăt cu toată lumea. Eu nu am făcut aşa ceva şi vreau să clarific situaţia”, a spus Roşu la Digi Sport.