Scandal în Vaslui. O bătrână a murit în spital după ce a fost legată de pat

Un scandal de proporţii a izbucnit în judeţul Vaslui. Familia unei bătrâne de 80 de ani îi acuză pe medicii şi asistentele unui spital din Bârlad că au legat-o pe femeie de mâini şi de picioare de un pat, în secţia Reanimare. Explicaţiile medicilor sunt halucinante.

20 sept. 2016, 05:39
Scandal în Vaslui. O bătrână a murit în spital după ce a fost legată de pat

Bătrâna era răcită şi a mers la spital, să se interneze. Ca să nu îi deranjeze pe ceilalţi pacienţi cu tusea, o asistentă i-a dat calmante, care au făcut-o pe femeie să aibă halucinaţii, pentru că lua şi pastile pentru inimă. Tratamentul s-a repetat trei seri la rând.

Fiica femeii a mers să o vadă şi i-a spus să nu mai ia pastilele. După ce a plecat, însă, asistentele i-au dat chiar doză dublă. Bătrâna a început să delireze şi a fost dusă la reanimare.

Rudele şi-au dat seama că ceva este în neregulă, când, dimineaţa, femeia nu le-a mai răspuns la telefon. Au mers la spital, unde au găsit-o legată de pat, spun acestea, încă din timpul nopţii.

Reprezentanţii spitalului au încercat să se justifice.

„Contenţia a fost aplicată în cazul persoanei respective la indicaţia medicului, pe o perioadă foarte scurtă, o perioadă cam de 20 de minute. Pe perioada contenţiei, bolnava a fost strict supravegheată, nu a fost lăsată singură”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, potrivit România TV.

Familia bătrânei va depune plângere la Colegiul Medicilor şi vrea ca cei vinovaţi să fie sancţionaţi.

Citeşte şi Gest extrem din cauza singurătăţii. O bătrână din Brăila şi-a turnat motorină pe haine şi şi-a dat foc