Scandal pe trecerea la buletinele electronice. Feţe bisericeşti spun că este „CIPUL FIAREI”

Calugarii ortodocsi de la Manastirea Petru Voda au luat o pozitie dura impotriva intentiei Guvernului de a implementa noi acte de identitate electronice si au acuzat "conducatorii lipsiti de ratiune" de intentia de a anihila "dorinta de libertate" si "dreptul la intimitate" ale romanilor.

22 mart. 2017, 10:32
Scandal pe trecerea la buletinele electronice. Feţe bisericeşti spun că este „CIPUL FIAREI”

Comunitatea monahala de la Petru Voda este de parere ca implementarea cipurilor electronice in actele noastre de identitate constituie un atentat asupra libertatii umane. 

Doar romanii „care se considera piese de schimb fara nici o valoare, ajustabile, fara vointa, lipsite de inteligenta, de libertate, de sens, supuse intr-o masinarie controlata de organizatii care in mod deschis isi declara conceptele antiumane si intentiile genocidare sunt liberi sa renunte la libertate asumindu-si actele de identitate electronice”, spun calugarii intr-un comunicat de presa remis realitatea.net. 

Citeşte şi Românii care NU doresc să aibă carte de identitate electronică cu cip integrat vor putea REFUZA

Monahii cred ca toti cei care vor accepta sa treaca la noile acte de identitate electronice se expun unor riscuri ca furtul de identitate sau frauda de organe. „Nici un om cu mintea intreaga nu poate afirma ca avatarizarea ar insemna vreun progres, cu atit mai putin intr-o tara ca a noastra, cu o populatie extrem de eficienta tehnologic datorita inteligentei native”, arata locuitorii de la Petru Voda.

Mesajul calugarilor vine in continuarea predicilor parintelui Justin Parvu, care in urma cu cativa ani spunea ca „se abate asupra noastra poate cel mai mare atac la fiinta spirituala a neamului nostru” si explica in ce consta acest pericol:

„Avem datoria sa constientizam pericolul de instaurare a unei dictaturi mondiale, prin urmarirea cetatenilor si implantarea microcipurilor, incepand de la actele de identitate pana la corpul uman. Acesta este si scopul: obisnuirea cu cipul si implementarea in corpul uman, in cele din urma, care va duce la transformarea noastra in niste roboti si sclavi ce nu vor mai putea fi stapani pe gandurile si vointa lor”. Cu cativa ani in urma, comunitatea calugarilor din regiunea Moldovei a reusit stringerea unui milion de semnaturi impotriva obligativitatii actelor electronice. La momentul respectiv, parintele Iustin Parvu, fost detinut politic cu 17 ani de temnita grea si frate in duhovnicie cu regretatii parintii Ilie Cleopa, Ioanichie Balan sau Gheorghe Calciu, a intocmit un apel catre ortodocsi pentru a se impotrivi acestui act, care anuleaza libertatea omului instaurand controlul total asupra miscarilor sale, considerat o masura „premergator pecetluirii cu numarul Fiarei, 666”.

Redam mai jos mesajul integral al Manastirii Petru Voda:

„Manastirea Petru Voda inca de la infiintare (1991) si-a exprimat si isi mentine neschimbata pozitia sa cu privire la demersurile globale de a anula drepturile naturale ale fiintei umane. Pozitia Manastirii noastre, lecturabila pe parcursul a mii de pagini de carte si articole pe site-ul nostru oficial, este permanent expusa prin publicarea cuvintelor de invatatura ale Sfintilor Parinti, prin cuvintele insusi Parintelui ctitor, Preacuviosul parinte Arhimandrit Justin Parvu, ca si prin ale obstii noastre. Aceasta pozitie de cinstire a demnitatii umane este reprezentativa pentru Scriptura si pentru orice cetatean ce respecta fiinta umana ca fiinta integra, libera, nobila, sacra, autonoma, spiritual-vesnica, inteligenta, de-sine-voitoare, potenta, unica, irepetabila, ireductibila, inumerizabila, nevirtualizabila, reala, tangibila, vie. Cetatenii care nu sunt de acord cu aceasta descriere si se considera piese de schimb fara nici o valoare, ajustabile, fara vointa, lipsite de inteligenta, de libertate, de sens, supuse intr-o masinarie controlata de organizatii care in mod deschis isi declara conceptele antiumane si intentiile genocidare sunt desigur liberi sa renunte la libertate asumindu-si actele de identitate electronice, iar noi nu le contestam acest „drept” intristator pentru binele lor. 

Citeşte şi CE SEMNIFICĂ CIFRA 666. „Vremea celui fără de lege este aproape”

Dumnezeu nu sileste pe nimeni la mintuire; El doar o ofera celor ce doresc sa fie liberi; El l-a creat pe om liber. Daca omul doreste sa fie sclav, nici Dumnezeu nu-l impiedica, ci ii spera intoarcerea, „cu suspine negraite” (Rom 8:26).

Cetatenilor care sunt neinformati cu privire la realitatea stiintifica a aplicarii si a efectelor identitatii electronice – desi Statul Roman a primit o buna parte din cei 728 de milioane de euro acordati respectabililor nostri guvernanti (incepind cu anul 2007) pentru a informa poporul roman pe acest subiect –, le recomandam citeva informatii statistice: toate statele puternice economic, militar, financiar si geostrategic nu au implementat acte de identitate electronice (de ex. S.U.A, Japonia – tara cea mai performanta tehnic –, China, Iran, Marea Britanie), sau le-au implementat cu conditia ca baza de date sa apartina exclusiv guvernului propriu, fara acces extern (de ex. Rusia sau Israel). 

Toate statele slabe economic si militar carora le-a fost „propusa” introducerea actelor electronice au avut parte de mari reactii de respingere din partea propriilor popoare (pe deplin indreptatite, mai ales cind, precum in cazul Estoniei – si eventual al Romaniei, asa cum se propune –, eliberarea unui act de identitate electronic se face la nou nascuti cu doua saptamini inainte de nastere), aducindu-se in primul rind argumentul ca acestea ofera un grad mai mic de siguranta decit actele de identitate din piatra sculptata la Tartaria acum 6000 de ani.

Nu este o gluma, este o realitate pe care rapoartele serviciilor de securitate ale tuturor tarilor o dovedesc prin alarmantele cifre ale furtului de identitate on-line, cifre care cresc de la an la an, iar unele softuri le sunt comprehensibile si accesibile pina si copiilor. Argumentul sigurantei personale este cel mai imperativ si mai incontestabil impotriva adoptarii unei identitati oficiale exclusiv electronice.

in anul 2016 au fost 421 de miliarde de furturi de identitate online. S-au produs pagube de 16 miliarde $ pentru 15,4 milioane de utilizatori. O companie precum Yahoo a raportat in 2016 furtul a 500 de milioane de conturi si parole personale.

Argumentele stiintifice abunda (de la rata de eroare pina la discriminare, de la frauda de organe pina la cyber-crime), astfel incit nici un om cu mintea intreaga nu poate afirma ca avatarizarea ar insemna vreun progres, cu atit mai putin intr-o tara ca a noastra, cu o populatie extrem de eficienta tehnologic datorita inteligentei native, dar extrem de ineficienta infrastructural.

Pozitia Bisericii Ortodoxe din intreaga lume nu poate fi alta decit cea a Capului ei, Mintuitorul Iisus Hristos: anume de ocrotire a integritatii, intimitatii si libertatii umane. Desi crestinii folosesc cu succes tehnologia cea mai performanta, nu accepta sa fie ei insisi folositi de ea, precum s-a afirmat recent intr-un comunicat oficial al Bisericilor Ortodoxe locale: „exista primejdia transformarii umane intr-un mecanism biologic, intr-o unitate depersonalizata social sau intr-un aparat cu condamnare controlata”.

Insistind sa dovedeasca lumii ca Romania a ramas un stat nedemocratic, conducatorii ei continua sa sfideze cu cerbicie dorinta de libertate si drept la intimitate a cvasi-majoritatii romanilor, materializata intii in 2009 prin stringerea a un milion de semnaturi (apartinind votantilor) impotriva obligativitatii actelor electronice, gest fara precedent in istoria moderna a tarii, apoi prin sfidarea refuzului repetat, in masa, de doua ori, de implementare a cardurilor de sanatate electronice, iar recent prin ridiculizarea a trei milioane de semnatari, recent, pentru un aspect de legitima aparare antropologica similara celor din toate tarile de pe glob.

Cand poporul se exprima prin toate modurile legale cu putinta, vrind sa fie respectati asa cum merita orice fiinta umana, iar conducatorii sai sfideaza ratiunea, ramine solutia crestina, singura cu adevarat puternica sa schimbe lumea, si anume rugaciunea din inima, din toata inima: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”

Sfatul nostru pentru credinciosii din aceasta tara este ca la schimbarea actelor de identitate (in cazul in care Guvernul si Parlamentul Romaniei vor respecta propria varianta propusa pentru modificarea Art. 16 al OUG nr. 97/2005) sa aleaga cartea de identitate simpla, ne-electronica.

Acesta este indemnul nostru, plin de dragoste pentru poporul pentru care ne rugam: sus sa avem inimile, la Mintuitorul si Dumnezeul nostru, Adevaratul Stapin, Domn si Judecator al Universului, Biruitorul iadului, imparatul imparatilor, Singurul Caruia se cuvine slava, cinstea si inchinaciunea, acum si in vecii vecilor, amin”.