Scandal pentru legea care INTERZICE COMPLET FUMATUL în locuri publice, în restaurante şi hoteluri

Legea care interzice complet fumatul in locuri publice, in restaurante si hoteluri va primi miercuri votul în plenul Senatului şi apoi va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Proiectul de lege a provocat scandal in Senat. Fumătorii şi nefumătorii s-au certat de la tribună, fără să mai ţină cont de tabere politice din care fac parte.

18 mart. 2015, 07:27
Scandal pentru legea care INTERZICE COMPLET FUMATUL în locuri publice, în restaurante şi hoteluri

Proiectul de lege interzice fumatul în instituţiile publice, în unităţi de învăţământ şi spitale. Interdicţiile vizează camerele de hotel, gările şi restaurantele şi i-au împărţit pe senatori în două tabere în care culoarea politică nu a contat.

„Au vorbit ca şi cum a fuma ar fi un drept. Stimaţi colegi, a fuma este o dependenţă, unii ar spune chiar un viciu. Pot să accept chiar că este o plăcere, dar exista plăceri mult mai intense pentru care, sper, nu vă veți lupta să le facem în public”, a spus Gabriela Creţu, senator PSD, potrivit digi24.ro.

„Ce era atât de rău să avem mențiunea trecută „locuri special amenajate”? Eu cred că e un cinism din partea multor nefumători. Păi dacă vom propune și noi ca în toate instituțiile publice să nu mai avem voie să bem o gura de bere, o gură de vin, la aniversarea unui coleg, al unui salariat?”, a spus Dumitru Pelican, senator.

După dezbateri aprinse, votul în plen a fost amânat cu o zi. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Citeşte şi: ATENŢIE, FUMĂTORI! După ce vei citi asta despre ţigări, sigur te vei lăsa de FUMAT