Scandalos: Un primar din Prahova a cheltuit milioane de euro pe o şosea care se opreşte într-o pădure

Culmea investiţiilor într-o comună din judeţul Prahova. Fostul primar din Proviţa de Sus a cheltuit peste două milioane de euro pentru o şosea la înălţime, care se dorea să fie un nou Transfăgărăşan, dar care are doar 900 de metri lungime şi care se opreşte brusc într-o pădure.

22 iun. 2016, 09:43
Scandalos: Un primar din Prahova a cheltuit milioane de euro pe o şosea care se opreşte într-o pădure

Transfăgărăşanul de Proviţa de Sus a fost construit pe banii Guvernului României care a alocat nouă milioane de lei pentru asfaltarea efectivă a şoselei care nu duce nicăieri, potrivit România TV.

„Era o poteca si a fost facut acest drum, dar nu este nici bine facut. Nu stiu ce inginer a putut sa aprobe inclinatia acestei pante. Nici Transfagarasanul nu are o inclinatie ca acest drum”, a declarat un fost consilier local.

În plus, pe şoseaua de nici un kilometru au fost instalaţi şi stâlpi de iluminat în valoare de 1,2 milioane de lei, dar care nu au funcţionat niciodată.

Fostul primar din localitatea Proviţa de Sus susţine că drumul este foarte util şi că a avut viziune când a propus planul de investiţie.  „Pentru viitor acel drum înseamnă foarte mult. Logica a fost dezvoltarea zonei şi atragerea investitorilor”, a declarat Elena Cosmoiu, fostul primar.

Cu viziune sau nu, locuitorii Proviţei de Sus sunt de părere că drumul dinspre pădure putea să mai aştepte şi că banii puteau fi folosiţi pentru rezolvarea altor probleme din localitate.

Drumul de 900 de metri, care a costat milioane de euro, nu este singura investiţie din comună. Tot fostul primar a ridicat un foişor de aproape 90.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Circulaţia auto pe Transfăgărăşan SE REDESCHIDE sâmbătă, 18 iunie. UNDE e pericol de cădere de stânci