Schimbare majoră pe piaţa media din România. O televiziune de sport va difuza filme dedicate bărbaţilor

Sport.ro a obţinut din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului acordul de a difuza seriale de televiziune dedicate publicului masculin, precum Prison Break.

10 ian. 2017, 11:44
Schimbare majoră pe piaţa media din România. O televiziune de sport va difuza filme dedicate bărbaţilor

Canalul Sport.ro, încă de la începuturile sale sub acest brand, a avut sloganul «Noul sport național». Noi adăugam că noul sport național al românilor este privitul la televizor. Nu vrem să ne puneți în cârcă rezultatele slabe ale sportului românesc. Acum mergem în continuare cu acest slogan – «noul sport național rămâne privitul la televizor». Am încurajat de-a lungul timpului evenimente noi și le-am spus că ar fi de sport – jocurile electronice, cursele de mașini, totdeauna au fost promovate. Acum venim cu o infuzie masivă de seriale dedicate publicului masculin.

Sportul nu dispare. Măcar până la mijlocul anului 2018 trei competiții majore, trei mărci de mare prestigiu din sport vor putea fi găsite în grila canalului – UEFA Champions League, Europa League și o selecție de meciuri din Cupa României -, dar și mai multe evenimente punctuale, așa cum au fost recent meciurile de baschet jucate de Universitatea Cluj„, a spus Florin Turcilă, reprezentantul societății SC Pro TV SRL și al Sport.ro.

El a explicat că modificarea formatului vine în urma unei analize a cererii publicului, realizată atât prin măsurători de audiență, cât și prin discuții directe cu telespectatorii.

„Aș dori doar să precizez că venim în întâmpinarea aceluiași tip de public al Sport.ro, care din dorințele pe care le-am perceput atât din dialogul direct cu aceștia de-a lungul timpului, cât și din măsurătorile de audiență destul de amănunțite pe care le facem, concluzia este că o parte a grilei, a timpului de emisie, nu era bine adresat, mai ales că perioadele în care nu există competiții sportive relevante… Și atunci am descoperit că publicul își dorește să vadă mai mult asemenea tipuri de producții”, a mai spus Florin Turcilă.