Scriitoarea americană Paula Fox a murit la 93 de ani

Scriitoarea americană Paula Fox, cunoscută mai ales pentru cărțile sale pentru copii, a murit la New York, la 93 de ani, a informat duminică fiica sa Linda Carroll-Barraud ziarului New York Times.

06 mart. 2017, 09:06
Scriitoarea americană Paula Fox a murit la 93 de ani

Paula Fox a obținut în 1974 medalia Newbery, cea mai înaltă distincție în literara pentru copii, pentru cartea sa „The Slave Dancer,” despre viața afro-americanilor. În 1978, a fost recompensată cu premiul Hans Christian Andersen pentru întreaga sa carieră dedicată universului copiilor.

De-a lungul carierei sale, Paula Fox a scris aproape 20 de cărți pentru copii printre care „One-Eyed Cat”, „The Village by the Sea”, „Good Ethan” sau „Western Wind” și șase romane pentru cititorii adulți precum „Poor George”, „Desperate Characters” sau „A Servant’s Tale”, abordând teme diverse precum familia, sănătatea sau dragostea.

Abandonată de părinții plecați în călătorie când era doar un bebeluș, Paula Fox a fost crescută de rude apropiate, apoi de prieteni și chiar de pastorul unei mici localități, oscilând între SUA și Cuba, țara de origine a mamei sale, înainte de a fi recuperată de adevărații părinți. Ea și-a părăsit definitiv familia, la 16 ani, trăind prin propriile mijloace.

Căsătorită de două ori, ea a avut doi copii și numeroși nepoți printre care și actrița și solista rock Courtney Love.