Scriitorul Ştefan Mitroi: „Sunt doar un alergător cinstit la preşedinţia Uniunii Scriitorilor”

Ştefan Mitroi, unul dintre cei cinci candidaţi la preşedinţia Uniunii Scriitorilor, doreşte schimbarea statutului cu privire la numărul de mandate pe care îl poate deţine un preşedinte, dar şi cu privire la felul în care sunt organizate alegerile.

RomaniaTV.net
16 apr. 2018, 14:13
Scriitorul Ştefan Mitroi: „Sunt doar un alergător cinstit la preşedinţia Uniunii Scriitorilor”

„Eu sunt doar un participant, un alergător cinstit… Nu mi se pare normal ca un preşedinte să se eternizeze, indiferent de cum l-ar chema, indiferent de cât de valoros ar fi… Se face, cred eu, cu intenţie, confuzia între criticul, omul de cultură Nicolae Manolescu, şi administratorul Nicolae Manolescu. Este, totuşi, o diferenţă între unul şi celălalt”, a spus Mitroi, pentru „Adevărul”.

Alegerile pentru Uniunea Scriitorilor Români (USR) au început pe 11 aprilie, dată de la care cei cinci candidaţi au început să viziteze oraşele în care există filiale ale uniunii, pentru a-şi convinge colegii că le merită voturile. Lupta cea grea, cel puţin la nivelul declaraţiilor, pare să fie între actualul preşedinte al USR, Nicolae Manolescu, şi scriitorul Dan Lungu. Totuşi, există scriitori care au intrat în această luptă ca „alergători cinstiţi”, care, deşi nu speră să câştige, o fac pentru că au dreptul şi pentru că speră „să clatine” lucrurile, să atragă atenţia la anumite probleme. Acesta este cazul autorului „Dulce ca pelinul”, Ştefan Mitroi, a cărui candidatură reprezintă o formă de protest, considerând că Nicolae Manolescu, criticul, trebuie văzut diferit de Nicolae Manolescu, administratorul.