Scrisoarea care prevesteşte căderea şefei DNA. Va pica în curând

Probe zdrobitoare împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Jurnaliştii de la EVZ susţin că va cădea din funcţie în curând. Omul de afaceri, Dragoș Rișcanu, parte în dosarul Microsoft, susține, într-o scrisoare deschisă, că magistrata Mihaela Moraru Iorga și-a notat cu mare precizie toate ordinele primite direct sau prin intermediari de la Laura Codruța Kovesi.

18 iul. 2017, 13:34
Scrisoarea care prevesteşte căderea şefei DNA. Va pica în curând

Omul de afaceri, Dragoș Rișcanu, parte în dosarul Microsoft, susține, într-o scrisoare deschisă, că magistrata Mihaela Moraru Iorga și-a notat cu mare precizie toate ordinele primite direct sau prin intermediari de la Laura Codruța Kovesi. Acesta spune că șefa DNA ”va cădea” datorită opisurilor unde este notat cum au fost mainupulate dosare, cum a distrus sau ticluit probe, cum s-au tergiversat sau prescris dosare grele. Totodată, Dragoș Rișcanu declară că există probe despre ”câmpul tactic” coordonat chiar de Laura Codruța Kovesi.    

Stimate Doamne, Stimaţi Domni,

După un deceniu de colaborare cu DNA (Mihaela Moraru Iorga), referitor la infracţiuni extrem de grave comise de Microsoft în associere infracţională cu înalţi funcţionari şi politicieni locali şi Europeni va aduc la cunoştinţă următoarele fapte.

Atenţie ! se încearcă preluarea dosarelor pe care Mihaela Moraru Iorga le avea în lucru pentru a fi îndepărtate probele care o acuză pe Laura Codruţa Kovesi şi alţi membri ai comisiilor „mixte”, de comiterea unor ilegalităţi deosebit de grave.

Acesta este motivul pentru care Laura Codruţa Kovesi a impus o “procedura specială” care nu îi permite procuroarei Mihaela Moraru Iorga să participe la predarea dosarelor şi la inventarierea probatoriilor constituite în 12 ani de investigaţii, inclusiv în cazurile noastre (85/p/2011 – OF/2010/0068) referitor la infracţiunile comise de Microsoft în asociere cu Comisia UE – OLAF şi companiile lui Sebastian Ghiţă şi Sebastian Vlădescu.

Kovesi nu va reuşi să şteargă toate urmele, avînd în vedere faptul că Mihaela Moraru Iorga are un inventar precis al tuturor actelor importante din dosare pe lîngă o memorie deosebit de bună şi bine antrenată.

Ordinele primite de la Kovesi prin intermediari cum este Marius Iacob şi alţii, au fost respectate sau nu au fost respectate dar toate sunt exhaustiv înregistrate.

Opisurile dosarelor o vor înfundă definitiv pe Kovesi şi pe cei cu care această a manipulat dosare, a distrus şi ticluit probe, tergiversat şi prescris dosare.

De cînd s-a înfiinţat DNA (2005), procurorii Secţiei 2 au “lucrat” la “ordinele” impuse de Comisia UE astfel asociată cu marile corporaţii printre care şi Microsoft, beneficiarul unor fraude imense, care depăşesc cu mult cifrele vehiculate în presă.

Echipele “mixte” omniprezente în “cîmpul tactic”, astfel coordonate de Laura Codruţa Kovesi şi de către procurorii fidelizaţi de către această şi SRI, au impus “legal” procurorilor să comită acte şi fapte care încalcă grav Constituţia şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Procurorii DNA au reacţionat diferit, astfel unii (Claudiu Dumitrescu, Cătălin Vartic, Doru Ţuluş, etc.) au dovedit un zel ieşit din comun pentru a “servi” stăpînii din umbră şi propriile interese, (cazurile Portocală şi alţii sunt bine cunoscute), alţii cum este Mihaela Moraru Iorga s-a supus “ordinelor” dar a notat toate “instrucţiunile” şi a încercat să respecte cadrul legal atît cît i-a fost permis.

DNA şi acum Inspecţia Judiciară şi CSM au la dispoziţie cel puţin opisurile dosarelor pe care Kovesi încearcă acum să le „cosmetizeze”, dar nu va reuşi decît parţial.

Kovesi nu a căzut pe tehnică de ascultare şi ticluire şi pe pozele lui Ghiţă, va cădea pe opisurile făcute de Mihaela Moraru Iorga, care documentează ilegalităţile comise la comandă lui Kovesi în dosare “grele” printre care Comisia UE, Microsoft şi asociaţii.

Cu stimă,

Dragoş Riscanu