Scuze care te ţin departe de visul tău. Tu ţi-ai cerut iertare de la VISUL tău

Cunoaştem cu toţii destule persoane care se plâng că nu şi-au împlinit VISUL, că nu au avut şansa altora, că au aşteptat să le fie bine întâi celor din jur, că nu ştiu, că nu pot şi alte motivaţii mai mult emoţionale decât raţionale. În acelaşi timp, la un nivel profund ştim cu toţii că acestea sunt doar scuze.

23 nov. 2017, 21:09
Scuze care te ţin departe de visul tău. Tu ţi-ai cerut iertare de la VISUL tău

In opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, nu facem ceea ce este important pentru noi, nu ne atingem VISUL deoarece un lucru bine ascuns in inima noastra nu vrea aceasta victorie. „Nu vreau sa deranjez, nu vreau sa supar, nu vreau sa produc suferinta, nu vreau sa fiu criticat, nu vreau sa fiu singur s.a. De fapt, ceea ce incercam cu adevarat este sa evitam propria suferinta pe care credem ca am putea s-o traim daca pierdem oameni, aprecierea lor, iubirea lor si alte lucruri care conteaza pentru noi. si atunci, nu vrem sa ne implinim visul!”, explica psihologul Laura Maria Cojocaru.

Ne place sa dam vina pe altii pentru nereusitele noastre
Alteori, nu ne atingem VISUL deoarece este mai comod sa dam vina pe sansa, destin, ghinion, ceilalti, tara in care traim, politica, birocratie, timpurile in care traim, vremea de afara, parerea vecinului etc.

„Pentru ca orice vis, dincolo de frumusetea lui, presupune si efortul necesar pentru a strabate drumul pana la el, respectiv investire de timp, energie, acumulare de informatie, rabdare, exercitiu, disciplina in mentinerea pe acest drum, automotivare. Atunci cand nu ne indeplinim VISUL, de multe ori este de verificat daca nu cumva nu suntem dispusi sa ne asumam responsabilitatea acestui efort. in alte situatii vrem sa credem – pentru ca este mai usor asa – ca acele persoane care au succes si-si implinesc visurile, au cumva un soi de bagheta magica pe care o scutura putin si gata. insa e important sa constientizam ca implinirea unui vis presupune si renuntare, macar pentru o perioada de timp, la anumite aspecte: o parte din timpul liber, o parte din finante, o parte din relaxare, o parte din confort; dar, dorinta de a le avea pe toate nu ne lasa sa dam drumul lucrurilor care ne tin pe loc”, afirma psihologul Laura Maria Cojocaru.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.