SE SCHIMBĂ circulaţia în cartierele Berceni şi Tineretului: Se introduc sensuri unice şi se interzice parcarea maşinilor HARTA

Circulaţia auto şi pietonală în cartierele Berceni şi Tineretului ar putea fi schimbată radical prin introducerea de sensuri unice de deplasare pe mai multe străzi şi amenajarea de noi locuri de parcare pe lateralul arterelor. Proiectul, aflat dezbatere publică, prevede de asemenea şi instalarea de bolarzi pentru interzicerea parcării maşinilor în anumite zone. 

09 feb. 2017, 08:48

Primăria Sectorului 4 a lansat în dezbatere publică un proiect privind reamenajarea din punct de vedere al traficului auto și pietonal a două zone din sector – zone denumite „Zona Tineretului” și „Zona Triunghiul Berceni”. Conform documentului, în cele două cartiere recunoscute pentru aglomeraţie, circulaţia ar urma să fie schimbată astfel încât traficul să fie fluidizat pe principalele străzi din zonă. 

„Motivele pentru care se impun noi reglementări de trafic sunt:

creşterea numărului de autovehicule, de unde necesitatea amenajării de parcări pentru rezidenţi

aducerea traficului auto şi pietonal la un grad sporit de siguranţă şi transport, prin eliberarea trotuarelor de acces de autovehiculele parcate, ce obturează parţial sau total căile de acces existente

mărirea vitezei de deplasare a autovehiculelor atât prin interiorul intersecţiilor cât şi pe segmentele dintre intersecţii, prin asigurarea unei părţi carosabile de lăţime corespunzătoare pe care să nu se găsească alte autovehicule parţial parcate”, se menţionează în proiectul elaborat de administraţia locală. 

Practic, în zona Tineretului şi în zona Triunghiului Berceni se vor impune noi reglementări ale traficului auto, prin introducerea atât de sensuri unice cu amenajarea de locuri de parcare suplimentare de o parte şi de alta a zonelor carosabile, cât şi prevederea de bolarzi pentru prevenirea parcării pe zonele pietonale. 

„Reglementările propuse se referă numai la arterele principale ce străbat zonele rezidenţiale în discuţie şi nu ating în niciun fel accesele către spaţiile de parcare deja amenajare, care se vor menţine în totalitate”, precizează Primăria Sectorului 4. 

Iată cum va fi amenajată circulaţia în zona Triunghiul Berceni (click aici pentru imaginea mărită)

Iată cum va fi amenajată circulaţia în zona Tineretului (click aici pentru imaginea mărită)

Citeşte şi PREMIERĂ Cum se pot cere locurile de parcare de la bloc, din acest an, la Bucureşti