Şedinţă la PSD. Partidul va organiza mitinguri în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară UPDATE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat, duminică seara, la sediul central al partidului, pe unii dintre liderii organizaţiilor judeţene pentru o şedinţă informală. În cadrul şedinţei s-a decis organizarea de mitinguri în Bucureşti şi în ţară, care vor avea loc, cel mai probabil, sâmbătă, 9 decembrie.

03 dec. 2017, 16:30
Şedinţă la PSD. Partidul va organiza mitinguri în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară UPDATE

UPDATE Mitingul organizat la Craiova de către PSD Dolj în data de 9 decembrie a fost autorizat de primărie și, potrivit anunțului postat pe rețelele de socializare de către organizatori, manifestarea a fost denumită „Hai la Universitate,/Să le spunem că #AJUNGE”.

Punctul central al mitingului, la care sunt așteptate să participe circa 30.000 de persoane din județul Dolj, va fi Universitatea din Craiova, de unde se va pleca în marș pe str.A.I.Cuza, până la intersecția cu Calea București, cu întoarcere pe Calea București — Universitate.

Citeşte şi: Mitingul organizat de PSD pe 9 decembrie, la Craiova, a fost autorizat de primărie: „Hai la Universitate, să le spunem că AJUNGE”

UPDATE Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat la România TV că partidul va organiza mitinguri în Bucureşti şi în ţară, în urma evenimentelor de sâmbătă, din Piaţa Victoriei. Manifestanţi anti-PSD au împiedicat atunci desfăşurarea lucrărilor de amplasare a unui Târg de Crăciun în faţa Guvernului, fapt care a determinat-o pe primarul general, Gabriela Firea, să schimbe locaţia acestui târg. Incidentele din Piaţa Victoriei au determinat PSD să riposteze, forma de răspuns fiind mitingurile anunţate pentru sfârşitul săptămânii.

Citeşte şi Tăriceanu critică protestele anunţate de PSD: Nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere

Va fi un miting de protest, nu pentru susținerea Guvernului, a lui Dragnea, a programului de guvernare. E un miting împotriva statului paralel, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor. Un miting pe care românii l-au cerut. Mesajul este că aceasta este majoritatea, aceștia sunt românii, care vor altceva, mesajul poate o să fie receptat și la Bruxelles„, a declarat Codrin Ştefănescu.

Citeşte şi Gabriela Firea: Domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, necolegială de a mă admonesta

ŞTIREA INIŢIALĂ. „Este o şedinţă informală, nu este o şedinţă a Comitetului Executiv”, au precizat surse din partid.

Potrivit acestora, la discuţiile de la sediul central al PSD participă, pe lângă Liviu Dragnea, Florin Iordache, Paul Stănescu, Ionel Arsene şi Codrin Ştefănescu.

Printre temele care ar putea fi abordate de liderii social-democraţi se numără organizarea mitingului de la Craiova pe 9 decembrie, dar şi conflictul dintre premierul Mihai Tudose şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, sâmbătă, că premierul Mihai Tudose a ales o manieră incorectă şi necolegială de a o „admonesta public” pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei, ea precizând că s-ar fi aşteptat să îi spună aceste lucruri telefonic sau la o întâlnire.

„Domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, şi necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile din subordinea Primăriei. Mă aşteptam, dacă avea ceva de comunicat şi o opinie, colegial, să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înţeleagă faptul că o manieră colegială şi corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”, a spus Firea.

Precizarea a fost făcută după ce premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie”, afirmând că şi primarul general, Gabriela Firea, va înţelege acest lucru.

„Târgul de Crăciun, apropo că veni vorba, nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. Am aflat astăzi şi eu despre acest lucru. În primul rând, spuneţi-mi cum ajunge omul acolo că nu prea sunt treceri de pietoni. Este complicat. Eu cred că (primarul general, Gabriela Firea-n.r.) îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult se şi interpretează, am înţeles că se face târg ca să nu mai nu mai vină nu ştiu cine. Nu, dom’le, să vină!”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, un târg de sărbători, în condiţiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi loc. Protestatarii au anunţat că nu pleacă din Piaţa Victoriei şi nu renunţă la manifestaţii.

În cursul zilei de sâmbătă, însă, mai multe persoane au protestat în Capitală faţă de această decizie a Municipalităţii, reclamând faptul că Firea vrea să blocheze mitingurile din Piaţa Victoriei.