Şefa ATI, Laura Constantinescu, şi asistenta şefă de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost SUSPENDATE

Şefa ATI, Laura Constantinescu, și asistenta șefă, Laura Manea, au fost suspendate de conducerea Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti. O anchetă internă a fost declanşată în unitatea medicală.

02 iun. 2016, 09:20
Şefa ATI, Laura Constantinescu, şi asistenta şefă de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost SUSPENDATE

Au fost suspendate din functie pe toata durata anchetei. Sunt suspendate incepand de astazi. S-a decis constituirea unei comisii care sa ancheteze intreaga situatie. In functie de rezultatele anchetei vom vedea ce masuri se vor lua ulterior. In functie de ceea ce va gasi comisia se vor lua masurile legale„, a precizat purtatorul de cuvant Fiorela Mitoiu, pentru Agerpres.

Măsura a fost luată de conducerea spitalului în urma unui articol apărut pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan, în care un medic vorbește despre cum sunt utilizate medicamentele în Spitalul „Sf. Pantelimon”.

Laura Constantinescu, şefa ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, a fost înregistrată în timp ce îndeamnă medicii din spital, revoltaţi pentru că nu au medicamente suficiente, să facă o „oareșce diferențiere” între pacienţi: „Haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse”, spune medicul.

CITEŞTE ŞI ÎNREGISTRARE REVOLTĂTOARE. Şefa ATI de la Sf. Pantelimon: „Hai să dăm medicaţia la ăia tineri şi la ăia cu şanse”


„Medicația pe care o putem lua pe AP ATI, în primul rând, nu ar asigura cei 24 de pacienți. Că ar fi foarte simplu să-i băgăm pe AP ATI să le dăm la toți. Din păcate, nu ajunge pentru toată lumea. Trebuie să facem o oareșce diferențiere. Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț: haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse!. Dacă vreți, nu am nicio problemă, îi băgăm pe toți, care cum intră la începutul lunii. Dacă pe 20 ale lunii nu mai avem medicație pentru ăia care merită, nu ne mai interesează, că atâta îi este bugetul!. Deci bugetul este pe fiecare trimestru și în fiecare trimestru îl împărțim pe fiecare lună și n-am nicio problemă”, spune Laura Constantinescu în timpul unei şedinte cu medicii de la ATI.

Citeşte toată ancheta pe tolo.ro