Şeful APIA Iaşi, în vizorul DNA. Soţia sa a găsit în şifonier o valiză plină cu bani

Sergiu Jitareanu, directorul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, este pus in fata unor acuzatii grave, aduse chiar de fosta sotie. Proaspat divortata, Elena Font sustine ca in timpul casniciei acesta a batut-o cu salbaticie, in nenumarate randuri. Mai mult, femeia spune ca desi au stat impreuna peste 15 ani si au cladit o gospodarie impreuna, acum risca sa fie aruncata in strada chiar de persoana alaturi de care a stat atatia ani.

24 aug. 2016, 06:02
Şeful APIA Iaşi, în vizorul DNA. Soţia sa a găsit în şifonier o valiză plină cu bani

Calvarul Elenei Font avea sa inceapa la finalul anului 2013. De atunci, Sergiu Jitareanu a inceput sa o snopeasca in bataie, in repetate randuri. Agresiunile erau atat de crunte, incat de fiecare data ajungea pe patul de spital. Cei doi soti au pus punct relatiei pe 10 aprilie 2014.

Femeia sustine ca in luna iunie 2015, Sergiu Jitareanu avea in dulap o valiza cu euro si dolari, a caror provenienta acesta a refuzat sa o spuna, potrivit bzi.ro. De fiecare data cand schimba valuta, trimitea un vecin. In plus, aceasta a mai dezvaluit ca Directia Nationala Anticoruptie a demarat o ancheta care-l vizeaza pe Sergiu Jitareanu. Ancheta vizeaza modul in care Jitareanu si-a construit vila din comuna Rediu. Potrivit unei sesizari care ar fi ajuns la DNA Iasi, vila a fost ridicata cu fonduri obtinute de la unele persoane care au platit sa fie promovate pe functii in cadrul APIA Iasi.

„A spus ca e mai bine sa nu figureze datele lui la casele de schimb valutar, asa ca o trimitea de fiecare data pe o vecina. Nu stiu de unde avea acei bani. In anul 2015, cand DNA a facut controale la APIA, m-a acuzat pe mine ca am facut sesizarea si ca sa am grija ce o sa spun atunci cand ma vor chema la audieri. Eu nu am facut nicio sesizare”, si-a mai amintit Elena.

Sergiu Jitareanu nu a recunoscut niciuna dintre acuzatiile pe care i le aduce fosta sotie. Acesta sustine ca fosta sotie ar avea probleme psihice.