Şeful DNA Ploieşti, autodenunţ: "Pot să va spun că acel înscris olograf şi acele tabele au fost depuse la dosar de Vlad Cosma"

Publicat: Luni, 12 Februarie 2018 22:46 // Actualizat: Luni, 12 Februarie 2018 22:46 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul sef al DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti a confirmat informatiile prezentate duminica seara, 11 februarie 2018 de fostul deputat Vlad Cosma. Starea de nervozitate vizibila si iritabilitatea din glas, manifestate in timpul conferintei de presa de luni, 12 februarie 2018, de la sediul DNA Ploiesti l-au facut pe Lucian Onea sa recunoasca faptul ca denuntul cetateanului din Republica Moldova, precum si tabelele existente in dosarul lui Sebastian Ghita au fost depuse de Vlad Cosma. 

Practic, prin afirmatiile din timpul conferintei de la DNA Ploiesti Lucian Onea a marturisit ca "Serghei Petrus" din Chisinau, semnatar al denuntului care a ajutat la inculparea lui Ghita, si tabelele existente la dosarul cauzei sunt probe "fabricate". Probe care, asa cum a dezvaluit Vlad Cosma duminica seara in inregistrare, au fost realizate chiar de acesta, la cererea procurorilor DNA Lucian Onea si Mircea Negulescu. 

Iata declaratia lui Onea din timpul conferintei de la DNA Ploiesti, in care recunoaste ca probele au fost facute si depuse de fostul deputat Vlad Cosma: 

"Bun, ce este cu tabelele, ce este cu acel inscris olograf? In dosarele noastre toate probele sunt depuse de parti, de inculpati sau de celelalte persoane, potrivit procedurii penale, fara incalcarea dispozitiilor legale. La acest moment pot sa va spun ca acel inscris olograf si acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma. Tot ceea ce s-a prezentat la televiziune este o varianta denaturata, personala, facuta de inculpatul Vlad Cosma, care spera ca pana la termenul din 19 februarie 2018 sa influenteze cumva organele judiciare.

Desi afirmatia de mai sus pare incredibila si poate fi considerata o eroare cauzata de emotii, Lucian Onea se repeta atunci cand este intrebat de un jurnalist "a cui a fost initiativa depunerii acelor tabele?"

Lucian Onea: "Rezulta din dosar. Eu v-am spus cine le-a depus.

Consecinta marturisirilor procurorului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea poate fi insa una mult mai mare. Sustinem aceasta intrucat documente in posesia carora Lumeajustitiei.ro a intrat demonstreaza ca procurorii lui Onea s-au dus in fata instantei cu o alta varianta, respectiv cea "fabricata" de Vlad Cosma, la cererea si cu stiinta procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu. 

Mai exact, in incheierea penala nr. 401 din 26 septembrie 2017 din dosarul nr. 3130/105/2017, la pagina 21, se precizeaza ca la sediul DNA Ploiesti a ajuns o corespondenta expediata din Chisinau de catre un anume "Serghei Petrus". Culmea, Serghei Petrus este "autorul" denuntului realizat de Vlad Cosma, in care se regasesc semnele distinctive despre care acesta vorbea in inregistrare (facsimil 1)

In aceeasi incheiere se face referire si la tabelele pe care Vlad Cosma le-a dus la sediul DNA Ploiesti unde le-a inmanat direct sefului structurii, Lucian Onea. In documentul Tribunalului Prahova se precizeaza insa ca tabelele au fost trimise de "Serghei Petrus".   

Iata incheierea Tribunalului Prahova in care se arata ca DNA e cea care a depus documentele unui anume "Petrus Serghei" din Chisinau: 

"La data de 25.05.2015, pe adresa Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti a sosit o corespondenta expediata din Chisinau, Republica Moldova. In continutul corespondentei a fost identificata o 'sesizare' formulata de un anume 'Serghei Petrus' din Chisinau.

In continutul documentului aratat se mentioneaza textual: In campania prezidentiala din 2014 am fost angajat in Chisinau de domnul Petran sa muncesc la negru pentru candidatura lui Ponta", scrie luju.ro.

Iata denuntul olograf al lui "Serghei Petrus", tabelele intocmite de Vlad Cosma, precum si pasaje din Incheierea Tribunalului Prahova:

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna DNA Ploieşti Lucian Onea Serghei Petrus
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6890
RON
18 Jan
noapte -5 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H