Primele rezultate ale controlului la Poliţia Capitalei după scandalul cu medicul: Ofiţerul căruia i-au raportat poliţiştii, cercetat

Ofiţerul şef de schimb căruia poliţiştii i-au raportat incidentul cu medicul Adrian Cristescu nu a raportat superiorilor şi nici nu a sesizat parchetul, motiv pentru care e cercetat disciplinar, arată primele rezultate ale controlului dispus de IGPR la Poliţia Capitalei.

14 aug. 2017, 10:45
Primele rezultate ale controlului la Poliţia Capitalei după scandalul cu medicul: Ofiţerul căruia i-au raportat poliţiştii, cercetat

Potrivit primelor rezultate ale verificărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Control Intern a Poliţiei Române la nivelul Poliţiei Capitalei, citate de Mediafax, agenţii de poliţie au raportat ofiţerului şef de schimb incidentul produs, atât telefonic, la câteva minute după producerea incidentului, cât şi direct, la ieşirea din serviciu, însă ofiţerul nu a raportat ierarhic şi nici nu a sesizat unitatea de parchet competentă, fapt pentru care e acum cercetat disciplinar, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Totodată, întrucât s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj, s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unităţii de parchet competente.

Medicul Adrian Cristescu, filmat când era târât pe stradă pentru că a refuzat să se legitimeze şi să îi urmeze pe poliţişti, a declarat că le cere scuze poliţiştilor pentru că i-a jignit. El a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de legitimare şi adresarea de injurii oamenilor legii.

Un nou incident a avut loc în Bucureşti, în noaptea de duminică spre luni, fiind implicaţi mai mulţi poliţişti şi un medic. Imaginile au fost surprinse de un martor care a asistat la toată scena. Protagonistul a fost Adrian Mihai Cristescu, şeful unei şecţii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Paianit Sârbu. Doctorul şi soţia sa au fost opriţi de poliţie după ce au părăsit un restaurant din Bucureşti, Adrian Cristescu fiind, cel mai probabil, în stare de ebrietate. La volan era soţia medicului. În filmare este suprinsă o discuţie aprinsă între poliţişti, medic şi soţia sa. Doctorul le spune poliţiştilor că nu îl pot atinge, în timp ce femeia îi roagă să fie înţelegători. Ulterior, bărbatul refuză să-i însoţească pe poliţişti, iar aceştia îl pun jos, târându-l pe stradă, timp în care femeia încearcă să îşi ajute partenerul. Cel care filmează momentul îi cere poliţistului să se poarte frumos cu medicul, insă acesta îi spune că doctorul i-a furat telefonul.

Potrivit altei înregistrări din noaptea scandalului, se poate observa cum soţia medicului încearcă să-l calmeze pe acesta, cerându-i să se întoarcă în maşină şi să o lase să sufle în etilotest, moment în care doctorul îi cere femeii să nu facă asta.

„De ce faci show-ul ăsta prostest aicea, măi? (…) Du-te, mă, în maşină că nu te-a oprit pe tine nimeni!”, îi spune soţia medicului, moment în care acesta le cere poliţiştilor să îi arate o legitimaţie şi număr.

„Dumneavoastră identificaţi-vă! Hai, hai să te văd! Legitimaţie şi număr! Auzi, puştiu’, câţi ani ai? Eu am 49. Dă-te-n …… că sunt mai mare ca tine!” îi spune medicul poliţistului.

Citeşte şi: SCANDAL în Capitală. Un medic băut, târât pe jos de poliţişti VIDEO