Şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat din funcţie. Cine îl înlocuieşte

Şeful Poliţiei Capitalei, Marius Voicu, a fost schimbat din funcţie. El va fi înlocuit cu unul dintre adjuncţii inspectorului IGPR. Este vorba despre Ciprian Adrian Miron.

10 dec. 2018, 09:45
Şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat din funcţie. Cine îl înlocuieşte

Marius Voicu se afla la conducerea Poliţiei Capitalei încă din 2012 când a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti. Motivul schimbării invocat de conducerea IGPR este reorganizarea a trei direcţii din cadrul Poliţiei Române, între care şi Poliţia Capitalei, pentru că de la 1 ianurie 2019 România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi conform regulamentului asta presupune schimbarea tuturor şefilor de instituţii.

„Având în vedere că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este unitatea din cadrul Poliției Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituții s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacității operaționale.

În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunțată de către Inspectorul General al Poliției Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unității a fost aprobată, iar funcția de șef al Poliției Capitalei a fost transformată, fiind la același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al I.G.P.R.

În consecință, chestor de poliție Voicu Mihai Marius, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția D.G.P.M.B. pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent și buna funcționare, Poliția Capitalei va beneficia și de suplimentarea numărului de posturi și, implicit, de creșterea numărului de polițiști care se vor încadra în unitățile de poliție pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al IGPR.

„Modificările urmăresc obținerea de eficiență și calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne și creșterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituțional optim la realitățile și evoluțiile sociale, iar Poliția Română să își îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranței comunității”, mai precizează IGPR.

Chestorul şef Mihai Marius Voicu va fi înlocuit de Adrian Ciprian Miron, în prezent adjunct al Inspectorului IGPR.

„Domnul Voicu a fost pus la dispoziţie şase luni datorită faptului că Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti se reorganizează, reorganizarea însemnând că toate posturile se vacantează şi pe urmă se pun pe funcţii din nou. Deci dânsul este pus la dispoziţie 6 luni şi pe poziţia de director general este împuternicit şase luni de zile domnul Miron Gheorghe, adjunctul inspectorului general. El a fost pus la dispoziţie şi va îndeplini sarcinile pe care i le trasează şeful direct în fişa postului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Buda.

În vârstă de 42 de ani, Adrian Ciprian Miron este adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române din aprilie 2018, anterior, el deţinând funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Chestorul de poliţie Marius Voicu se afla în grupul de 18 poliţişti vizaţi de Corpul de Control al MAI în legătură cu modul de acţiune în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de agresiuni sexuale.