Şeful Poliţiei Române, vizită fulger la Guvern. Bogdan Despescu i-a lăsat premierului raportul în cazul poliţistului pedofil

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a ajuns vineri la prânz la sediul Guvernului. Potrivit România TV, şeful Poliţiei Române a mers la Guvern pentru a-i înmâna premierului raport cerut de acesta cu privire la cazul poliţistului acuzat de pedofilie.

RomaniaTV.net
12 ian. 2018, 10:47
Şeful Poliţiei Române, vizită fulger la Guvern. Bogdan Despescu i-a lăsat premierului raportul în cazul poliţistului pedofil

Întâlnirea dintre Bodgan Despescu şi premierul Mihai Tudose a durat aproximativ 10 minute, potrivit România TV

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a mers şi miercuri, la Guvern, unde au avut loc discuţii cu premierul Mihai Tudose. Întâlnirea a avut loc în contextul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut, marţi, demiterea lui Bogdan Despescu ca urmare a scandalului privind arestarea unui poliţist suspectat de agresarea sexuală a doi copii.

În urma întâlnirii, premierul Mihai Tudose a declarat că i-a solicitat şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, un raport amplu legat de situaţia poliţistului acuzat de pedofilie pe care îl va face public, iar dacă nu îl primeşte „vom discuta cu viitorul şef al Poliţiei”.

„Am solicitat de luni un raport oficial, dacă e să judecăm ca nişte oameni normali, eu cred ca dacă eram ministru de Interne îi dădeam pe toţi afară, era de înţeles că sub imperiul furiei.(….) Dacă ai trecut de momentul ăla începi să devii raţional. Am cerut doamnei ministru de luni un raport oficial, a venit azi domnul Despescu, iar lucrurile sunt complicate. I-am cerut lui Despescu sa vină cu două tipuri de rezultate: responsabilii, care să fie deferiţi justiţiei, de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar şi nu au fost în stare să îşi cunoască colegul şi până la şefii ierarhici care trebuiau să ştie că respectivul a mai fost anchetat. Ăştia trebuiau primii daţi afară, nu am zis că nu îl dau afară (n.r.: pe şeful Poliţiei Române Bogdan Despescu), dar să vedem cu ce vine, că cineva trebuia să pună în practică raportul. Alte măsuri-cum facem să redăm încrederea în poliţie, nu sunt toţi sfinţi, dar nu toată poliţia trebuie blamată”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Antena 3.

De asemenea, premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară, la o Antena 3, că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va da. Carmen Dan îşi va înainta demisia dacă va fi lăsată, a mai completat premierul, făcând aluzie la Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

„Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: Sunt premierul, doriţi această funcţie? şi mi-a spus: Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept. Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.