Şeful Serviciului Cabinet din IPJ Arad reţinut pentru contrabadă cu ţigări a fost pus sub control judiciar

Comisarul-şef Cosmin Ionel Bratu, şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Arad, a fost pus sub control judiciar de către judecători, după ce fusese reţinut pentru 24 de ore în urma percheziţiilor care au avut loc, sâmbătă, la presupuşi contrabandişti de ţigări. Dintre ceilalţi patru suspecţi reţinuţi, doar unul a fost arestat la domiciliu, în timp ce restul sunt tot sub control judiciar.

25 iun. 2017, 11:30
Şeful Serviciului Cabinet din IPJ Arad reţinut pentru contrabadă cu ţigări a fost pus sub control judiciar

Magistraţii Judecătoriei Chişineu-Criş au respins, duminică, cererea procurorilor de arestare preventivă a celor cinci suspecţi reţinuţi după percheziţiile care vizau contrabandişti de ţigări, între care comisarul-şef Cosmin Ionel Bratu, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Judecătorii au decis ca unul dintre suspecţi să fie arestat la domiciliu, în timp ce Bratu şi alţi trei au fost puşi sub control judiciar.

Citeşte şi: Şeful de cabinet al IPJ Arad a fost reţinut. În locuinţa sa au fost găsite peste 500 de pachete ţigări de contrabandă

Decizia nu este definitivă, iar procurorii au formulat deja contestaţie, care va fi judecată de Tribunalul Arad.

Sâmbătă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş au făcut  percheziţii la 14 adrese din acest oraş şi din localităţi învecinate, vizând persoane suspectate de contranandă de ţigări netimbrate, între care şi comisarul-şef Cosmin Ionel Bratu, transmite News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Sighete Brigitte, declarese au în uma percheziţiior au fost găsite aproximativ 1.700 de pachete de ţigări netimbrate, din care 506 acasă la poliţist. Au mai fost ridicate cantităţi de tutun şi alcool, tot fără documente sau timbru.

Comisarul-şef i-ar fi aprovizionat pe ceilalţi suspecţi cu ţigări netimbrate, care erau vândute apoi localnicilor.

Conform Biroului de presă al IPJ Arad, Cosmin Ionel Bratu, care este poliţist din 1997, este cercetat în acest moment pe linie disciplinară.
viewscnt