Şeful Serviciului de Medicină Legală şi asistentul şef, reţinuţi în urma percheziţiilor de la Spitalul Judeţean Galaţi

Şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi şi asistentul şef au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, în urma percheziţiilor efectuate, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticotupţie (DGA), fiind suspectaţi că au încheiat un contract nelegal cu o firmă de pompe funebre pentru transportul cadavrelor.

20 oct. 2017, 12:08
Şeful Serviciului de Medicină Legală şi asistentul şef, reţinuţi în urma percheziţiilor de la Spitalul Judeţean Galaţi

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au afirmat, vineri, că în urma percheziţiilor derulate joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost reţinute pentru 24 de ore două persoane care au calitatea de funcţionari publici în cadrul Serviciului de Medicina Legală Galaţi.

În urma audierilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat propunere de arestare preventivă pentru cele două persoane la Judecătoria Galaţi, respectiv pentru şeful Serviciului de Medicina Legală, Iuliu Fulga, şi pentru asistentul şef, Radu Marinel, într-un dosar privind infractiuni de abuz în serviciu în scoul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi de infracţiunea de uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, cei doi sunt cercetaţi într-un dosarul legat de un contract nelegal pentru servicii de transport special încheiat cu o firmă de pompe funebre, respectiv pentru transportul cadavrelor.

„S-a formulat propunere de luare a măsurii preventive a doi inculpaţi care au calitate de funcţionari publici în cadrul servciului de medicină legală Galaţi, respectiv Fulga Iuliu, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată şi incuplatul Radu Marinel pentru complicitate la aceeaşi infracţiune, pentru instigare la fals în declaraţii şi uz de fals”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Claudia Marcu.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie 2013 – decembrie 2016, funcţionari publici din cadrul Serviciului de Medicină Legală, ajutaţi de angajaţi ai |Spitalului Judeţean şi „folosindu-se de documente falsificate şi declaraţii mincinoase, au determinat atribuirea nelegală a contractelor de prestări servicii transport special, respectiv cadavre umane către o societate, în detrimentul celorlaltor competitori care au participat la atribuirea contractului de prestări servicii”.

În dosar mai sunt cercetate şi alte persoane.

Ofiţerii DGA au făcut, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, într-un dosar de în care sunt vizate infracţiuni de fals şi abuz în serviciu.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi nu au dorit să ofere detalii cu privire la cele întâmplate, motivând doar că este o anchetă în curs.

Citeşte şi Un nou scandal în sănătate, s-au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi