Seism în China: Peste 50.000 de turişti au fost evacuaţi

Peste 50.000 de turiști, inclusiv 126 de cetățeni străini, au fost evacuați în urma devastatorului seism care s-a produs marți în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, au anunțat joi dimineață autoritățile locale chineze, citate de agenția de presă Xinhua.

10 aug. 2017, 08:32
Seism în China: Peste 50.000 de turişti au fost evacuaţi

Turiștii au fost transportați în zone sigure, inclusiv în orașele Mianyang și Chengdu. Peste 9.000 de localnici au fost de asemenea evacuați.

Un seism ce a avut magnitudinea 7 s-a produs în localitatea Jiuzhaigou, o rezervație naturală inclusă pe lista patrimoniului UNESCO și, totodată, o populară destinație turistică, marți, la ora locală 21.19, amintește Xinhua.

Citeşte şi Seismul din provincia chineză Sichuan s-a soldat cu cel puţin O SUTĂ de victime şi 130.000 de case grav avariate

Până la ora transmiterii acestor informații, au fost confirmate 19 decese și alte 343 de persoane au fost rănite, a precizat Biroul de Informații al guvernului local în cel mai recent bilanț publicat oficial.
Echipele de salvare au găsit 16 persoane care erau blocate într-un punct turistic denumit Panda Sea, aflat în Jiuzhaigou. 10 pompieri le-au venit în ajutor joi dimineață, însă rezultatul operațiunii de salvare nu este deocamdată cunoscut.

Aprovizionarea cu energie electrică în 17 localități din zona metropolitană Jiuzhaigou a fost restaurată. Traficul de pe autostrada intens circulată ce asigură legătura dintre Aeroportul Jiuzhai-Huanglong și orașele din regiune a fost reluat joi.