Semne clare că exagerezi cu slăbitul şi că ai o „relaţiei nesănătoasă” cu mâncarea

Exista o granita foarte subtire intre a slabi pana la o greutate corporala potrivita sanatatii tale si a slabi cu orice pret doar pentru a obtine trupul idealizat in mintea ta. 

09 nov. 2015, 07:59
Semne clare că exagerezi cu slăbitul şi că ai o „relaţiei nesănătoasă” cu mâncarea

Exista destul de multe cazuri in care femeile, dar si barbatii ajung sa se expuna unor pericole fizice, dar si psihice pe fondul dorintei necontrolate pentru a slabi. Este vorba de acele cazuri in care o persoana efectiv exagereaza cu slabitul si dezvolta o „relatie nesanatoasa” cu mancare si cu exercitiile fizice. In astfel de situatii, deseori problema nu este doar una de greutate corporala, ci si una psihica, emotionala, fiind precursoarea majoritatii tulburarilor de alimentatie (Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa,, Hiperfagia, etc).

Iata principalele semnale de alarma care indica faptul ca o anumita persoana exagereaza cu slabitul!

Nu ai mai mancat alimentatul tau preferat de mai bine de 2-3 saptamani

Evident, ne referim la acel „aliment preferat” care, de regula, este limitat intr-un regim alimentar pentru slabit. Fie ca este vorba de branza, paste, unt, amandina sau paine, daca nu ai luat nicio gura din alimentul tau preferat de mai bine de 2-3 saptamani s-ar putea sa dezvolti o relatie nesanatoasa cu mancare.

Continuarea pe Lyla.ro.