Sevil Shhaideh, la DNA în dosarul Belina, despre demisie: Decizia mea, care este luată, o voi anunţa joi la CEx UPDATE

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a prezentat, miercuri, la DNA în dosarul Belina. În acelaşi dosar, au fost chemaţi pentru a fi audiaţi de procurorii anticorupţie şi Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor, şi Adrian Gâdea, fost preşedinte CJ Teleorman. La ieşirea din sediul DNA, întrebată dacă demisionează din Guvern, Sevil Shhaideh a declarat că ea a fost propusă în funcţie de CEx al PSD, iar decizia ei în privinţa demisiei, care este deja luată, va fi comunicată joi în şedinţa Comitetului Executiv.

10 oct. 2017, 16:12
Sevil Shhaideh, la DNA în dosarul Belina, despre demisie: Decizia mea, care este luată, o voi anunţa joi la CEx UPDATE

UPDATE 14.50 Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, suspect în dosarul Belina, a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost chemată pentru a spune dacă recuză sau nu un expert în dosar, urmând ca decizia să o anunţe până joi. 

„În acest moment am fost convocată cu alte persoane în acest dosar, ni s-a adus la cunoştinţă posibilitatea de a recuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata. Termenul este până mâine. Acestea au fost aspectele procedurale”, a declarat Sevil Shhaideh, la plecarea de la DNA.

Întrebată când va da o declaraţie în acest dosar, Sevil Shhaideh a declarat că acest lucru se va întâmpla „când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul”.

Despre nemulţumirea exprimată de premierul Mihai Tudose privind situaţia ei juridică, Shhaideh a spus că „sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx-ul”.

„Decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx”, a declarat Sevil Shhaideh.

Întrebată dacă deja şi-a dat demisia, Sevil Shhaideh a răspuns: „Permiteţi-mi să nu fac afirmaţii despre poziţia mea pe scările DNA-ului sau pe stradă”.

UPDATE Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, a ajuns la ora 14.00 la DNA. Ea nu a făcut declaraţii.

A fost urmată la câteva minute de fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a spus că este martor şi că va face declaraţii la ieşire.

La DNA a ajuns şi Adrian Gâdea, fost preşedinte CJ Teleorman, inculpat în dosarul Belina.

 

Actualului vicepremier Sevil Shhaideh i s-ar putea schimba calitatea procesuală în dosarul „Belina”, în care Sevil Shhaideh este, deocamdată, suspect. Ea ar putea deveni inculpat, făcând astfel necesară remanierea sa, arată EVZ.

Sevil Shhaideh a fost audiată la DNA pe 22 septembrie, într-un dosar ce vizează transferul din proprietatea publică a statului în cea a Consiliului Județean Teleorman a Brațului Pavel și a Insulei Belina. Atunci, un comunicat al DNA anunța că s-a început urmărirea penală față de vicepremier „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, în locul lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării (Hotnews)

Procurorii DNA susțin că, în 2013, părți din Insula Belina și Brațul Pavel, cu o suprafață de 278,78 de hectare, respectiv 45 de hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, la câteva zile, să fie închiriate ilegal unei companii private.

Citeşte şi: Mihai Tudose, despre sesizarea CCR în dosarul Belina: Numai după ce văd care sunt argumentele ministrului Justiţiei