Siguranţa utilizatorilor WhatsApp este pusă în pericol

Dacă până acum doar Apple a fost în vizorul autorităţilor în ceea ce priveşte criptarea telefoanelor şi informaţiilor, ei bine, WhatsApp apare şi el pe lista companiilor de tehnologie care trebuie să îşi schimbe politica de funcţionare.

14 mart. 2016, 09:51
Siguranţa utilizatorilor WhatsApp este pusă în pericol

Războiul criptării este departe de a se încheia, iar următoarea companie de tehnologie de pe lista Departamentului de Justiţie este WhatsApp, serviciul de mesagerie gratuit deţinut de Facebook. Motivul pentru care WhatsApp se află acum în vizorul autorităţilor americane este acela că utilizatorii trimit mesaje criptate, potrivit surselor citate de Noobz.ro.

Un judecător federal a aprobat spionarea mesajelor într-un anumit caz, dar investigatorii nu pot decripta mesajele trimise folosind WhatsApp. Pentru că foloseşte criptare end-to-end, doar expeditorul şi destinatarul pot citi conversaţia, companie nu are posibilitatea de a o vedea.

În luna februarie a acestui an, un director executiv Facebook a fost arestat în Brazilia după ce serviciul de mesagerie „nu s-a conformat în mod repetat ordinelor judiciare” pentru a furniza acces la mesaje. În raport este explicat:„WhatsApp nu poate furniza o informaţie pe care nu o are.”

Citeşte mai departe.