SIMONA HALEP – CARLA SUAREZ NAVARRO 6-1, 6-1: Victorie superbă la Roland Garros

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturile de finală ale French Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-1, 6-1, pe spaniola Carla Suarez Navaro, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 21.

05 iun. 2017, 03:19
SIMONA HALEP – CARLA SUAREZ NAVARRO 6-1, 6-1: Victorie superbă la Roland Garros

UPDATE: Halep îşi continuă evoluţiile foarte bune pe zgura pariziană. Luni, ea a întâlnit-o a 12-a oară pe Carla Suarez Navarro. Cele două jucătoare se cunosc foarte bine, după atâtea partide jucate în circuit. Uneori, ele se mai antrenează împreună. Cu toate acestea, Halep a surprins-o pe sportiva spaniolă cu un „festival” al unghiurilor deschise. Românca a trimis mingea alternativ pe laturile terenului, cu o cadenţă sufocantă pentru adversara ei, obligată să lovească mingea din mişcare şi din poziţii inconfortabile. Halep a avut puţine scăderi în joc, a servit bine, a returnat la fel de bine, a fost agresivă şi inteligentă, construindu-şi cu atenţie şi răbdare punctele şi surclasându-şi astfel rivala. Este adevărat că nici Carla Suarez Navarro nu a fost în forma ei obişnuită pe zgură, greşind foarte mult şi din poziţii favorabile. Însă este şi meritul jocului excepţional al Simonei Halep, care a obţinut prima victorie împotriva spaniolei pe zgură, din cinci întâlniri, cu cel mai clar rezultat înregistrat în meciurile dintre ele.

După ce a salvat două mingi de break în ghemul I, Halep a controlat cu calm setul. A câştigat cinci ghemuri la rând, înainte de a-i permite Carlei Suarez Navarro să obţină şi ea un ghem, pe propriul serviciu. A fost singurul din set, pentru că Halep a încheiat cu 6-1, după 28 de minute.

 

Finalista ediţiei 2014 a French Open a început cu break setul al doilea, apoi a condus cu 40-0. A urmat o uşoară scădere a nivelului de concentrare din partea româncei, iar spaniola a egalat cu rebreak. Halep şi-a ridicat imediat nivelul jocului şi a câştigat următoarele cinci ghemuri, punând capăt meiciului, cu 6-1, după puţin mai mult de o oră de joc.

În faza următoare, Simoan Halep va evolua cu învingătoarea din meciul Petra Martici (Croaţia), locul 290 WTA, venită din calificări – Elina Svitolina (Ucraina), locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri

Califcarea în sferturi este recompensată la Roland Garros cu 340.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.

viewscntSIMONA HALEP – CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING EUROSPORT. Simona Halep o va întâlni, luni, de la ora 12.00, pe Suarez Navarro într-un meci programat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.

Va fi cea de-a 12-a înfruntare dintre Halep şi Suarez Navarro. Bilanţul meciurilor directe este în favoarea româncei, cu şase victorii şi cinci înfrângeri.

Ultima partidă dintre cele două jucătoare a avut loc în 2016, în optimile turneului de la US Open, şi a fost câştigată de Simona Halep, scor 6-2, 7-5.

Sportiva noastră a vorbit despre această partidă, cât și despre recuperarea după accidentarea la gleznă care i-a creat destule probleme înaintea startului la turneul de la Paris.

SIMONA HALEP – CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE VIDEO ONLINE 2017 EUROSPORT.

Finala Ligii Naționale masculine de handbal: CSM București – Dinamo. Meciul doi, luni, în Giulești, de la 18.00
„Nu simt presiunea şi nu simt că sunt favorită, dar am încredere în şansele mele. Va fi un meci greu contra unei adversare pe care o cunosc bine. O știu bine pe Carla și sunt pregătită să alerg, să joc și să fiu încrezătoare”, a spus Simona Halep.

Sportiva noastră a continuat: „Nu simt presiunea şi nu simt că sunt favorită, dar am încredere în şansele mele. Am jocul necesar pentru a merge până la capăt. Însă în tenis nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. Dacă voi fi în ultimul meci, atunci voi fi foarte fericită”.

SIMONA HALEP – CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE VIDEO ONLINE 2017 EUROSPORT. Despre situația sa medicală, Halep a precizat: „A fost o accidentare urâtă. Cred că din punct de vedere mental m-am recuperat foarte bine şi foarte repede”.

Și Carla Suarez Navarro a vorbit depre întâlnirea de luni cu Simona Halep: „E o nucă tare. Am avut lupte grele în trecut. Și chiar dacă am câștigat, a fost foarte greu. Uneori am jucat și trei seturi. Eu îi știu jocul, ea îl știe pe al meu”.

Simona Halep (25 de ani) şi Carla Suarez Navarro (28 de ani) s-au întâlnit, până acum, de 11 ori, scorul fiind favorabil sportivei noastre cu 6-5.

Cea mai recentă întâlnire dintre jucătoarea noastră și reprezentanta Spaniei a avut loc anul trecut, la US Open, în optimi, atunci când Halep s-a impus cu 6-2, 7-5.

Ultima victorie pentru Suarez Navarro a coincis cu ultimul meci direct jucat pe zgură, în 2015, în semifinale la Roma, scor 2-6, 6-3, 7-5.

Luni, Simona are șansa să o răzbune pe Sorana Cîrstea, eliminată tocmai de Suarez Navarro de la Roland Garros.

Toate succesele Carlei Suarez Navarro au fost obţinute pe zgură, suprafaţă pe care Halep nu s-a impus niciodată.

SIMONA HALEP – CARLA SUAREZ NAVARRO LIVE VIDEO ONLINE 2017 EUROSPORT. Simona Halep a avut un spectator de lux la antrenamentul efectuat duminică, la Paris. Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a urmărit-o de pe margine, la bustul gol, pe jucătoarea română în timp ce se pregătea pentru meciul cu Suarez Navarro.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie 3, s-a calificat sâmbătă în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie 26, cu 6-0, 7-5 după o oră și 18 minute de joc.

Halep și-a dominat cu autoritate adversara în primul set și după numai 23 de minute conducea cu 5-0 și urma la serviciu pentru încheierea setului. Patru minute mai târziu, Simona a pus capă primului set cu 6-0. Actul doi a început în aceeași notă de dominare a româncei, care s-a distanțat la 3-1 și servea pentru 4-1. Ghemul avea însă să revină rusoaicei care și-a ridicat mult nivelul de joc. Kasatkina a câștigat 4 jocuri la rând și la 5-3 urma să servească pentru set. După ce a salvat 4 mingi de set, Simona și-a adjudecat break-ul și s-a impus și în următoarele două ghemuri, adjudecându-și setul doi și meciul cu 6-3, 7-5. 

Pentru calificarea în optimi, Simona Halep și-a asigurat un cec de 200.000 euro și 240 puncte WTA.

La meciuri directe cu Kasatkina, Halep conduce acum cu 2-0, prima întâlnire având loc în 2016 la Miami.

Cu Carla Suarez, adversara din optimi, Halep are 6-5 la meciuri directe, ultima confruntare fiind câștigată de româncă la US Open în 2016, tot în optimi.