SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-6: Simona pierde a doua oară finala de la Roma, dar rămâne lider mondial

Simona Halep, locul I WTA, a pierdut, duminică, a doua finală la rând la turneul de categorie Premier 5 de la Roma, fiind învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, cu scorul de 6-0, 6-4. Simona Halep a acuzat dureri la spate în setul secund şi a mers la vestiare cu fizioterapeutul, revenind pe teren după aproape cinci minute. 

20 mai 2018, 09:57
SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-6: Simona pierde a doua oară finala de la Roma, dar rămâne lider mondial

Simona Halep a pierdut a doua finală consecutivă la Foro Italico şi a treia în acest an. Pentru al doilea an la rând, Simona Halep este înfrântă în finala de la Roma de către Elina Svitolina. Fără energie după un meci maraton cu Maria Sharapova, româncă s-a văzut nevoită să se declare învinsă într-un meci în care ucrainianca a dominat clar.

6-0 6-4 a fost scorul final după un meci de puţin peste o oră în care Svitolina a intrat ca un tăvălug, iar Halep nu a mai putut decât să echilibereze partida în setul doi, dar neavând destulă energie pentru a îi face faţa ucrainiencei.

Este al doilea an la rând în care Svitolina triumfă la Roma în finală cu Simona Halep. În urmă cu un an, meciul a fost mai strâns, Svitolina impunându-se în trei seturi.

Pentru Simona Halep urmează turneul de Grand Slam de la Roland Garros, turneu în care trebuie să ajungă în fazele finale pentru a putea rămâne lider mondial.

Halep a cedat aproape fără luptă meciul cu Svitolina. După evoluţia, entuziasmantă pe alocuri, din semifinale, împotriva Mariei Şarapova, românca a jucat fără vlagă, fără spirit de luptă şi fără inspiraţie în ultimul act de la Foro Italico. O posibilă explicaţie ar putea fi legată de problemele medicale la spate, pe care le-a acuzat ea în setul secund, când a fost nevoită să meargă la vestiare pentru tratament, la scorul de 2-3.

Svitolina şi-a făcut jocul obişnuit, cu servicii puternice, cu mingi plasate în unghiuri deschise, cu multă mişcare şi acoperire eficientă a terenului. Beneficiind şi de numeroasele greşli şi mingi puse la mână de Halep, ucraineanca s-a impus cu uşurinţă pentru a doua oară la rând, la Internaţionalele Italiei.

Doar de 19 minute a avut nevoie Svitolina să câştige primul set cu 6-0, după trei breakuri, primul în startul meciului. Halep nu a avut nicio minge de ghem în acest set, fie că a servit sau a returnat, şi a câştigat doar opt puncte.

Liderul WTA a fost mai dispus la efort, mai agresiv şi mai precis în setul secund, în care a obţinut primul ghem la 0-0. Ea şi-a pierdut însă serviciul la 1-1, iar Svitolina şi-a conservat avantajul cu serviciul, fără a avea de salvat vreo minge de break, pentru 6-4, după o oră şi şapte minute de la start.

Calificarea în finală este recompensată la Roma cu un premiu de 253.425 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 507.100 de euro şi 900 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-6, meci fără istoric, Simona pierde a doua finală consecutivă de la Roma

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 4-5, Svitolina serveşte pentru meci

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 3-5, Simona serveşte pentru a rămâne în meci

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 3-4, Simona rezistă

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 2-3, game la 0 pentru Simona.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 1-3, situaţie gea pentru Simona.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 1-1 , Simona pierde la avantaje, joc mult mai bun.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, 1-0, Simona începe bine setul 2.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-6, coşmar în primul set pentru Simona. 

Halep a fost de nerecunoscut, a fost neinspirată şi a cedat aproape toate punctele fără luptă. Nu a avut nicio minge de ghem şi s-a înclinat în 19 minute.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-5, scor neverosimil în finala de la Roma, Simona îl cheamă pe Darren Cahill

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-4, Simona nu are replică.

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-3. Multe greşeli neforţate uşoare comise de Simona până acum

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA 0-2, Simona începe mai greu finala.

Liderul WTA Simona Halep a declarat, sâmbătă seară, după ce a eliminat-o pe Maria Şarapova în semifinale la Roma, că meciul cu rusoaica a fost poate cel mai bun al său pe zgură. Ea a explicat şi manifestarea de bucurie de la final, spunând că era fericită şi a reacţionat cum a simţit.

“La final eram fericită că am jucat atât de bine şi am câştigat meciul. Este de fiecare dată dificil împotriva ei, astfel că eram foarte fericită şi m-am bucurat cum am simţit. Am încercat să fiu agresivă tot meciul. Cred că poate a fost cel mai bun meci al meu pe zgură şi sunt foarte fericită că deşi Maria a jucat la cel mai bun nivel, eu am câştigat meciul”, a spus Halep.

În ceea ce priveşte finala cu Elina Svitolina, Simona Halep consideră că va fi un meci frumos. “Este frumos că suntem din nou în finală, noi două. Va fi un meci frumos, dar sper să nu mă accidentez din nou. Este o adversară dificilă şi o jucătoare mare. Trebuie să mă concentrez şi să joc la nivel maxim”, a afirmat ea.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de şase ori până acum, iar scorul este egal, 3-3. Mai jos, puteţi vedea istoricul meciurilor dintre liderul mondial şi ocupanta locului 4 WTA

1. Halep – Svitolina 6-1, 6-1 (2013, Turneul Campioanelor)
2. Halep – Svitolina 6-3, 7-5 (2014, Fed Cup)
3. Halep – Svitolina 6-4, 5-7, 1-6 (2017, Roma, finala)
4. Halep – Svitolina 3-6, 7-6, 6-0 (2017, Roland Garros, sferturi)
5. Halep – Svitolina 1-6, 1-6 (2017, Toronto, semifinale)
6. Halep – Svitolina 3-6, 4-6 (Turneul Campioanelor)

Reeditarea finalei din 2017

În 2017, Simona, care ocupa la momentul jocului locul 4 WTA, a fost învinsă de Elina Svitolina (11 WTA, în 2017) cu 6-4, 5-7, 1-6, chiar în ultimul act.

Halep s-a impus în primul set cu 6-4 şi a avut nevoie de îngrijiri medicale la glezna dreaptă înaintea actului secund.

Românca a primit din nou îngrijiri medicale în setul al doilea, la scorul de 4-3 pentru Svitolina, când i-a fost bandajată glezna. Jucătoarea din Ucraina a câştigat setul cu 7-5, iar în decisiv s-a impus cu un categoric 6-1.

Două ore şi şapte minute a durat finala turneului de categorie Premier 5.

Finala de la Roma. Meciul dintre Simona Halep si Elina Svitolina poate fi urmarit live video stream aici

SIMONA HALEP – ELINA SVITOLINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT