Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor 2017

Simona Halep a pierdut, vineri, meciul cu Elina Svitolina, scor 3-6, 4-6, ultimul Grupa Roşie, şi a ratat calificarea în semifinale. Ucraineanca a bifat doar o victorie de palmares, cele două calificate ale grupei fiind Caroline Garcia (o va întâlni pe Venus Williams) şi Caroline Wozniacki (va juca pentru finală cu Karolina Pliskova).

27 oct. 2017, 12:56
Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor 2017

Simona Halep s-ar fi calificat în semifinale doar dacă ar fi câştigat meciul cu Elina Svitolina, după ce carolina Garcia a revenit incredibil în disputa cu Caroline Wozniaki (0-6, 6-3, 7-5).

Simona Halep a cedat sub presiune meciului însă și a comis multe erori neforțate, în condițiile în care Elina Svitolina a servit foarte bine. În cuda faptului că a avut mai multe lovituri câștigătoare decât ucraineanca, Halep a cedat în game-urile importante. Nici cele două intervenții avute de Darren Cahill pe parcursul meciului nu au produs vreo schimbare în jocul româncei, care a pierdut după mai puțin de o oră și un sfert de joc. Deşi nu mai avea nici o şanse de amerge mai departe, ucraineanca s-a impus după o oră şi 12 minute. Simona Halep nu reușește să se califice în semifinale pentru al treilea an consecutiv.

Astfel, Caroline Garcia şi Caroline Wozniacki merg în semifinale din Grupa Roşie. Din Grupa Albă s-au calificat Karolina Pliskova şi venus Williams. Smbătă se joacă semifinalele Caroline Wozniacki – Karoline Pliskova şi Caroline Garcia – Venus Williams.