SIMONA HALEP, în turul secund la Roland Garros 2017, după 6-2, 6-3 cu Jana Cepelova

SIMONA HALEP - JANA CEPELOVA s-a încheiat cu victoria româncei, care ajunge în turul secund la Roland Garros 2017. A patra jucătoare a lumii, Simona Halep este cap de serie numărul 3 la Paris şi s-a impus în două seturi în faţa slovacei Jana Cepelova, locul 89 WTA.

30 mai 2017, 12:57
SIMONA HALEP, în turul secund la Roland Garros 2017, după 6-2, 6-3 cu Jana Cepelova

SIMONA HALEP a învins-o pe Jana Cepelova cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci în care a controlat în mare parte ostilităţile şi, cel mai important, nu a părut deloc deranjată de problemele medicale de la glezna dreaptă, după entorsa din finala de la Roma.

Jocul de marţi a fost unul cu multe break-uri, în special în contul Simonei, care a profitat de nesiguranţa adversarei şi a reuşit să termine meciul rapid.

„Sunt fericită să fiu aici, la Roland Garros! Nu a fost uşor de jucat împotriva Janei, pentru că este o jucătoare dificilă, dar astăzi m-am descurcat bine. Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi, am şi fani francezi care m-au susţinut întotdeauna şi îmi aduc aminte cu plăcere de ediţia din 2014. Vreau să merg cât departe în turneu”, a spus Halep la finalul partidei.

În turul secund, Simona Halep va juca împotriva Tatjanei Maria, din Germania, care a trecut în runda inaugurală, de chinezoaica Ying-Ying Duan, tot în două seturi, scor 6-4, 6-1.

Aşa am trăit meciul Simona Halep – Jana Cepelova:

UPDATE: Meciul Simonei Halep cu Jana Cepelova a fost mutat de pe arena centrală Philippe-Chatrier pe terenul Suzanne-Lenglen. Partida a fost mutată pentru a se evita amânarea ei din cauza întunericului.

UPDATE: Simona Halep a început meciul cu Cepelova cu un break, după un prim game jucat în viteză, dar îşi pierde apoi serviciul. 1-1

UPDATE: Cepelova îşi câştigă serviciul 2-1, la fel şi Halep în game-ul al patrulea: 2-2.

UPDATE: Simona Halep face 3-2 pe serviciul adversarei şi apoi se distanţează la 4-2.

UPDATE: Încă un break pentru Simona: 5-2.

UPDATE: Simona Halep câştigă primul set cu 6-2, după ce a reuşit să revină de la 0-30 pe propriul serviciu.

UPDATE: Simona începe şi setul al doilea cu un break, iar apoi se duce la 2-0, după ce câştigă al şaptelea game la rând. Seria de game-uri câştigătoare a fost întreruptă de Cepelova în al treilea joc din setul secund. Simona joacă bine, într-un ritm susţinut, aleargă cu uşurinţă şi nu pare să fie deranjată de accidentarea care i-a dat emoţii înainte de a doilea turneu de Grand Slam al anului.

UPDATE: Cepelova reuşeşte să facă şi ea break: 2-2.

UPDATE: Halep face din nou break pentru 3-2, dar Cepelova recuperează pe serviciul româncei: 3-3.

UPDATE: Simona Halep face al patrulea break la rând (4-3) iar apoi îşi consolidează avantajul pe propriul serviciu.

UPDATE: Game, set, meci pentru Simon Halep, pe serviciul adversarei.

Ştire iniţială:

UPDATE: Simona Halep o va întâlni pe Jana Cepelova în primul tur de la Roland Garros 2017, marți, în ultimul meci de pe centralul ”Philippe Chatrier”, în jurul orei 20:00.

Partida Simonei Halep va începe în jurul orei 19.30 şi este precedată de duelurile Johanna Konta – Su-Wei Hsieh, Andy Murray – Andrei Kuznetsov şi Jo-Wilfried Tsonga – Renzo Olivo.

Roland Garros. Simona Halep – Jana CepelovaHalep şi Cepelova s-au întâlnit de două ori până acum, de fiecare dată la turnee de Grand Slam, şi şi-au împărţit victoriile. Românca s-a impus în 2014, în turul secund de la US Open, cu 6-2, 6-1, iar slovaca s-a revanşat în 2015, la Wimbledon, când s-a impus în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-3.

Roland Garros. Simona Halep – Jana Cepelova. Tot marţi va intra în competiţie şi Sorana Cîrstea, locul 64 WTA. Românca o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Peng, locul 36 WTA, de la ora 12.00. Partida va fi prima de pe terenul 5.

Roland Garros. Simona Halep – Jana Cepelova. În al patrulea meci, ultimul, de pe terenul 10, vor evolua la dublu Horia Tecău şi olandezulJean-Julien Rojer, favoriţii numărul 11 de la Roland Garros, contra perechii braziliano-argentiniene Thomaz Bellucci/Carlos Berlocq.

Roland Garros. Meciul dintre Simona Halep si Jana Cepelova poate fi urmarit live video stream aici, aici sau aici.

Participarea Simonei Halep la Roland Garros a fost incertă după ruptura de ligament suferită la Roma, însă ultimele analize arată că românca va putea juca. 

În cazul în care Halep câștigă turneul parizian, poate ajunge în premieră pe locul 1 mondial.

Considerată favorită chiar la câștigarea trofeului de către pariori, Halep nu ar trebui să aibă probleme în fața Cepelovei, dacă glezna la care s-a accidentat în finala de la Roma nu-i va crea probleme.

Halep este într-o formă excelentă în acest sezon de zgură. Pe suprafața roșie, ea are un record de victorii – înfrângeri, în 2017, de 12-2, după ce a ajuns până în semifinale la Suttgart (unde a pierdut la Siegemund, jucătoare care nu va evolua la Paris), a câștigat la Madrid (după o finală în care a învins-o pe Kristina Mladenovic) și a jucat finala la Roma (pierdută în fața Elinei Svitolina).

De partea cealaltă, Jana Cepelova are trei înfrângeri consecutive, după cele suferite în semifinale la Istanbul (în fața Elinei Svitolina), primul tur de la Praga (în fața Anei Konjuh) și în primul tur al calificărilor de la Roma (în fața lui Anett Kontaveit). Aceasta acumulase însă, anterior, și trei victorii consecutive pe zgură, toate la Istanbul, acolo unde a câștigat în primele trei runde cu Bouchard, Sorribes Tormo și Yastremska.

La primul Grand Slam al anului, Australian Open, ambele jucătoare au fost eliminate în primul tur.

Înaintea meciului dintre Cepelova și Halep, pe „Chatrier” sunt programate următoarele meciuri: Konta – Hsieh (început la 12:00 și încheiat cu victoria asiaticei, 1-6 7-6 6-4), A. Zverev – Verdasco (reluat după ce luni a fost întrerupt la 1-1 la seturi), Murray – Kuznetsov și Tsonga – Olivo.