Simona Halep – Karolina Pliskova 6-2, 6-3, victorie lejeră finală. Simona va petrece Crăciunul în Thailanda

Simona Halep a câștigat turneul din Thailanda, după o finală fără istoric cu Pliskova. Cea mai bună jucătoare a lumii a demonstrat că se află într-o formă de zile mari și așteaptă cu încredere startului sezonului oficial din 2018.

24 dec. 2017, 10:05
Simona Halep – Karolina Pliskova 6-2, 6-3, victorie lejeră finală. Simona va petrece Crăciunul în Thailanda

UPDATE: Simona Halep – Karolina Pliskova 6-2, 6-3 în finala turneului demonstrativ din Thailanda. Simona Halep, locul 1 WTA, a câștigat turneul demonstrativ de la Hua Hin, Thailanda, după ce a învins-o în finală pe cehoaica Karolina Pliskova, locul 4 WTA.

Simona Halep a declarat că i s-a transmis că de obicei învingătoarea competiţiei thailandeze se impune apoi la Australian Open.

Halep a arătat aceeaşi seriozitate, aceeaşi disponibilitate la efort şi aceeaşi precizie ca în partida cu Johanna Konta. Românca a speculat mobilitatea mai redusă a adversarei, pe care jucat-o cu mingi catre marginile laterale ale terenului, a servit foarte bine şi s-a apărat cu succes în momentele în care agresivitatea şi jocul rivalei au crescut. Fără arma ei principală, serviciul, şi fără precizie în lovituri, Pliskova s-a înclinat repede în faţa jucătoarei din România.

În primul set, Halep a condus cu 2-0, după un break în primul ghem, dar Pliskova a revenit şi a egalat. Sportiva din Constanţa a controlat apoi jocul şi nu a mai cedat niciun ghem până la finalul setului, pe care l-a câştigat cu 6-2, după 29 de minute.

Halep a îneput şi setul secund cu break, pe care l-a repetat la scorul de 5-3 şi a încheiat meciul într-o oră.

În prima zi, sâmbătă, Halep a învins-o pe britanica Johanna Konta, locul 9 WTA , cu scorul de 6-3, 6-3, iar Pliskova pe letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, scor 6-1, 6-4. Konta şi Ostapenko vor juca, tot duminică, finala mică a competiţiei

După acest turneu, Halep va mai petrece cinci zile în Thailanda, sărbătorind Crăciunul şi pregătindu-se pentru sezonul 2018. Simona Halep va începe anul în China, la Shenzhen (1-7 ianuarie), turneu pe care l-a câştigat în 2015.


Simona Halep – Karolina Pliskova 6-3, în setul secund

Simona Halep – Karolina Pliskova 6-2 în primul set

Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT STREAMING. Halep (26 ani) a arătat un joc solid la prima sa apariţie înaintea noului sezon competiţional şi s-a impus după o oră şi jumătate în faţa britanicei, aflate pe locul 9 în clasamentul WTA.

FINALA: Simona Halep- Karolina Pliskova: Pliskova (nr 4 WTA) a învins-o în cealaltă semifinală de Jelena Ostapenko (Letonia/locul 7), câştigătoarea ediţiei din acest an a turneului de la Roland Garros, cu 6-1, 6-4.

Simona Halep are 5-1 în meciurile directe cu Pliskova, singura victorie a cehoaicei venind în Fed Cup.

După World Tennis Thailand Championship, Simona Halep i-a anunțat pe organizatori că vrea să rămână acolo și să își continue pregătirea pe terenurile care sunt identice cu cele de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

SIMONA HALEP- KAROLINA PLISKOVA, LIVE VIDEO Thailanda: Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până acum de 7 ori. Simona Halep conduce la confruntări directe cu scorul de 5-2.

SIMONA HALEP- KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO Cele două jucătoare s-au întâlnit o singură dată în acest an, iar învingătoare a fost Simona Halep cu scorul de 2-1 la seturi. 

LIVESCORE: Simona Halep- Karolona Plskova, pe RomaniaTV.net, de la ora 13:00.

Simona Halep va începe sezonul 2018 în China, la Shenzhen (1-7 ianuarie, în direct la Digi Sport), turneu pe care l-a câştigat în 2015.