SIMONA HALEP – MADISON KEYS 6-4, 6-2: Românca este în semifinale la Wuhan

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan, după ce a trecut de Madions Keys, scor 6-4, 6-2, după un meci care a durat puţin peste o oră.

RomaniaTV.net
29 sept. 2016, 09:10
SIMONA HALEP – MADISON KEYS 6-4, 6-2: Românca este în semifinale la Wuhan

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe americanca Madison Keys, locul 9 WTA.

Halep a fost pusă în dificultate la începutul meciului de forţa şi precizia loviturilor americancei. Keys a „bombardat” terenul advers atât cu serviciul, cât şi la retur. Însă jucătoarea din SUA nu poate menţine un nivel scăzut al greşelilor, pentru că nu are răbdare şi vrea să câştige punctele cât mai repede. Riscă tot timpul şi întră în serii lungi de erori. Halep cunoaşte bine aceste lucruri, a jucat de două ori cu ea anul acesta, impunându-se de fiecare dată, astfel că a fost o chestiune de timp până când românca a echilibrat şi a trecut la controlul jocului. Simona Halep şiă fcăut meciul uşor cu agresivitate, cu variaţie a traseului mingilor, dar şi cu luciditate, reuşind o victorie impresionantă. 

Setul I a început cu două ghemuri câştigate la zero de Keys, al doilea pe serviciul Simonei Halep. Apoi greşelile şi-au făcut loc în evoluţia sportivei americane şi Halep a început să puncteze pe tabelă. Jucătoarea română a făcut rebreak, însă s-a văzut din nou condusă la două ghemuri. Dar noua conducătoare a jocului se schimbase deja. Halep nu a mai cedat decât un ghem, la 3-3, şi a pus capăt setului cu 6-4, după 39 de minute.

Keys nu şi-a mai revenit, iar setul al doilea a fost la îndemâna româncei, care a cedat doar două ghemuri, la 2-0, şi la 5-1. În acest fel, partida s-a încheiat după doar o oră şi 10 minute şi după 6-2 în al doilea set.

În faza următoarea, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), locul 16 WTA şi britanica Johanna Konta, locul 13 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wuhan Open cu un premiu de 117.700 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

 

UPDATE: liveTEXT Simona Halep – Madison Keys 6-4, 6-2

UPDATE: Meciul Simona Halep – Madison Keys a fost amânat după întâlnirea Karolina Pliskova – Dominika Cibulkova, din optimi, care nu s-a disputat miercuri.

SIMONA HALEP – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. Meciul dintre Simona Halep, locul 5 WTA, şi americanca Madison Keys, locul 9 WTA, se va disputa, joi, nu înainte de ora 09:00, în direct la Digi Sport 2.

Partida contează pentru sferturile de finală şi este a doua pe arena centrală de la Wuhan, după partida dintre Barbora Strycova şi Jelena Jankovic.

SIMONA HALEP – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT

Simona Halep şi Madison Keys s-au întâlnit de patru ori, dar ultimele trei meciuri au fost câştigate de sportiva română. Două au fost anul acesta şi s-au încheiat cu scorurile de 6-7 (5), 6-4, 6-3, în optimi la Wimbledon, şi 7-6 (2), 6-2, în finala de la Montreal. Jucătoarea din Constanţa a mai câştigat partida din 2014, din turul al doilea al turneului de la Roma, cu scorul de 5-7, 6-0, 6-1. Singura victorie a sportivei din SUA a fost înregistrată tot în 2014, cu scorul de 6-4, 6-1, în turul I al turneului de la Sydney.

În cazul în care trece de Madison Keys, românca joacă împotriva Petrei Kvitova, care a produs surpriza și a eliminat liderul mondial WTA, pe nemțoaica Angelique Kerber, scor 6/7 (10), 7/5, 6/4.

SIMONA HALEP – MADISON KEYS LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) s-a calificat, miercuri, la Turneul Campioanelor de la Singapore, după înfrângerea Carlei Suarez-Navarro (Spania, locul 8 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, China.

 Miercuri, Carla Suarez-Navarro a pierdut cu britanica Johanna Konta (poziţia a 13-a în lume), scor 5-7, 6-7 (6), iar Simona Halep s-a calificat automat la Turneul Campioanelor, ultimul al sezonului. Halep se putea califica şi dacă ajungea în semifinalele turneului de la Wuhan.

În clasamentul Road to Singapore, românca se află pe locul trei, cu 4448 de puncte, şi este calificată în sferturile de finală ale turneului de la Wuhan. Joi, nu mai devreme de ora 09:00 (ora României), Simona Halep o va întâlni pe americanca Madison Keys (9 WTA).

Angelique Kerber (Germania, locul 1 WTA) şi Serena Williams (SUA, locul 2 WTA) s-au mai calificat la Turneul Campioanelor, care se va desfăşura în perioada 23-30 octombrie, la Singapore. Karolina Pliskova (Cehia, 6 WTA) şi Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA) au o şansă să se califice la Turneul Campioanelor în această săptămână. Pliskova trebuie să ajungă în finală la Wuhan, iar Radwanska trebuie să câştige trofeul în China.