SIMONA HALEP, VICTORIE EXTRAORDINARĂ. A surclasat-o pe SERENA WILLIAMS, 6-0, 6-2

SIMONA HALEP a obţinut cea mai importantă victorie a carierei sale, reuşind să o învingă în premieră pe lidera clasamentului mondial, Serena Williams. Totodată, această victorie i-a asigurat Simonei Halep calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor.

22 oct. 2014, 05:40
SIMONA HALEP, VICTORIE EXTRAORDINARĂ. A surclasat-o pe SERENA WILLIAMS, 6-0, 6-2

Simona Halep – Serena Williams 6-0, 6-2. Simona Halep a reuşit o victorie de o importanţă colosală în a doua partidă jucată la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Doar 65 de minute i-au trebuit constănţencei să o învingă pe lidera clasamentului mondial, iar dimensiunile succesului sunt de natură să uimească lumea tenisului mondial. Simona Halep a câştigat cu 6-0, 6-2 meciul cu Serena Williams, fiind doar a opta jucătoare care câştigă un set la 0 în faţa americancei.

Mai mult, ultima oară când Serena Williams a suferit o înfrângere la fel de usturătoare s-a întâmplat tocmai în februarie 1998, când cea mai mică dintre surorile Williams câştiga doar două game-uri în meciul cu sud-africanca Joannette Kruger în sferturile turneului de la Oklahoma.

Simona Halep a pregătit cu foarte multă minuţiozitate meciul cu Serena Williams, dar în teren a primit un ajutor nesperat din partea adversarei sale. Serena s-a mişcat greoi şi a comis multe erori, încă din game-ul 5 ea depăşind numărul de duble greşeli pe care le făcuse în partida anterioară, câştigată în faţa Anei Ivanovici.

Americanca a încercat o revenire în joc în debutul setului secund, însă s-a lovit de „zidul” Simona, care a returnat ireproşabil loviturile de tun ale americancei şi şi-a păstrat avansul, câştigând într-o manieră fabuloasă.

Victoria o califică pe Simona Halep în semifinalele Turneului Campioanelor, indiferent de rezultatul din ultima partidă din grupe, programată joi, contra Anei Ivanovici.

Click aici pentru a vedea partida Simona Halep – Serena Williams

Desfăşurarea meciului:

Game 14: Simona serveşte pentru câştigarea meciului, 15-15. Simona salvează două mingi de break, 40-40. Acum are minge de meci, pe care o fructifică!

Game 13: 15-0 pentru Simona, pe serviciul Serenei! Americanca revine şi câştigă însă game-ul, 5-2 pentru Simona Halep.

Game 12: Minge de break pentru Serena, dar Simona salvează game-ul cu un punct superb!

Game 11: Minge de break pentru Simona, 40-30! 4-1 pentru Simona!

Game 10: Simona Halep la serviciu, 15-0. Prima dublă greşeală a Simonei, 15-15. Al doilea game la rând în care Serena beneficiază de minge de break, însă Simona serveşte un as şi scorul este 40-40! Halep câştigă game-ul şi conduce 6-0, 3-1!

Game 9: A şaptea dublă greşeală a Serenei, 15-0 pentru Halep. În cele din urmă Williams şi-a câştigat serviciul, reuşind primul său game în acest meci.

Game 8: Simona la serviciu, 15-15. prima minge de break a Serenei, salvată de Simona, 40-40. Halep câştigă al optulea game la rând!

Game 7: Începe setul secund, cu Serena Williams la serviciu, iar Simona câştigă primul punct, 15-0 pentru româncă. Două mingi de break pentru Simona, 40-15. Serena trimite în fileu, iar Simona câştigă al şaptelea game la rând.

Game 6: Simona Halep serveşte pentru câştigarea primului set. Ar fi o performanţă extraordinară ca jucătoarea noastră să câştige la 0 prima parte a întâlnirii. Trei mingi de set! 40-30, iar Simona încheie primul set cu un as!

Game 5: A patra dublă greşeală a Serenei, 15-15. A cincea dublă greşeală a americancei, 30-30! A doua minge de break a Simonei, care câştigă break-ul, 5-0!

Game 4: Simona Halep la serviciu, 30-0. Serena are deja 10 greşeli neforţate. Game la 0 câştigat de Halep, care conduce cu 4-0!

Game 3: Serena joacă tre puncte consecutiv cu al doilea serviciu, iar Halep conduce cu 30-15! Două mingi de break pentru Simona, 40-15. Serena face a treia dublă greşeală în această partidă, iar Simona Halep conduce cu 3-0! În partida anterioară, cu Ana Ivanovici, Serena Williams a comis patru duble greşeli, acum are deja trei.

Game 2: Simona este în avantaj, 30-15. Game la 15 câştigat de Simona.

Game 1: Serena Williams serveşte prima. Americanca a început cu un as, dar Halep a egalat situaţia, 15-15. Minge de break pentru Simona, 40-30, iar compatrioata noastră câştigă break-ul! 1-0 pentru Simona.

UPDATE. Serena Williams a câştigat tragerea la sorţi şi va servi prima în această partidă. Cele două jucătoare sunt acum la încălzire.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO: Jucătoarea de tenis Simona Halep o întâlneşte miercuri, de la ora 11.00 pe americanca Serena Williams în al doilea meci al româncei de la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Sesiunea de miercuri a început la ora 08.30, cu partida de dublu dintre Alla Kudriavţeva/Anastasia Rodionova (Rusia/Australia) – Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), scor 6-4, 2-6, 10-6, şi continuă cu meciul Williams – Halep.

Cele două sportive s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se Williams. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

La Singapore, Serena Williams şi Simona Halep au debutat cu câte o victorie. Halep a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, iar Serena Williams pe sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA, scor 6-4, 6-4.

Partida dintre învinsele din prima etapă, Ana Ivanovici – Eugenie Bouchard, va avea loc de la ora 14.30.


SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. După ce au reușit să câștige primele meciuri de la Turneul Campioanelor, Simona Halep și Serena Williams se vor întâlni miercuri, de la ora 11.00 pe arena din Singapore.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Serena Williams este deținătoarea trofeului, iar în primul meci a trecut de Ana Ivanovic, cu un dublu 6-4. Şi Simona Halep a câştigat partida inaugurală de la Turneul Campioanelor, în fața lui Eugenie Bouchard (6-2, 6-3).

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Serena Williams a suferit o accidentare la genunchi în cadrul turneului de la Beijing, însă acum pare să își fi revenit.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. „Mă simt bine acum, nu sunt la 100% din capacitate, dar am venit să mă bucur de turneu și mă pregătesc pentru fiecare meci în parte. Am avut doar câteva zile să mă antrenez, dar îmi propun să câștig fiecare meci. Simona este o jucătoare excelentă, are un an incredibil, este o grupă foarte grea”, a declarat Serena Williams.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Va fi a patra întâlnire directă dintre Simona Halep și Serena Williams. Totuşi, cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit de cânt Simona Halep a pătruns între primele 10 de jucătoare din lume.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Simona Halep a fost învinsă de fiecare dată în cele 3 meciuri anterioare, a reușit să câştige un set în 2011, la Wimbledon, iar apoi în 2013 a cedat de fiecare dată în două acte.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. În ambele confruntări de anul trecut, Serena Williams și-a trecut în cont câte un set la 0.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Cu toate că rezultatele anterioare nu îi sunt favorabile, Simona Halep nu este timorată înaintea meciului cu Serena Williams de miercuri.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. „Voi juca normal împotriva Serenei, voi încerca să mă bucur de meciul contra ei, pentru că nu am jucat în acest an. Este cea mai bună jucătoare din lume, nu am nimic de pierdut şi voi lupta pentru fiecare punct.”, a declarat Simona Halep.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO, la Turneul Campioanelor de la Singapore. În cazul unui succes, Simona Halep ar fi aproape sigură de calificarea în semifinalele de la Turneul Campioanelor.