SIMONA HALEP s-a calificat în sferturi la Madrid şi va juca împotriva Irinei Begu

SIMONA HALEP-TIMEA BACSINSZKY s-a încheiat cu victoria româncei, care accede, astfel, în sferturile turneului de la Madrid. Halep o va întâlni în faza următoare a competiţiei pe Irina Begu, care a obţinut tot miercuri calificarea în sferturi. Alte două românce joacă miercuri în optimi: Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig.

04 mai 2016, 05:34
SIMONA HALEP s-a calificat în sferturi la Madrid şi va juca împotriva Irinei Begu

SIMONA HALEP, cap de serie numărul 6 la Madrid, a învins-o în două seturi, scor 6-2, 6-3 pe elveţianca TIMEA BACSINSZKY, favorita nr. 10 a turneului.

Bilanțul întâlnirilor directe dintre Halep și Bacsinszky este favorabil româncei, 3-1. Românca a învins în primele două partide directe, în 2010 în semifinalele turneului ITF de la Torhout (Belgia), cu 6-1, 6-3, și în 2015 în finală la Shenzhen, cu 6-2, 6-2. Elvețianca s-a impus la sfârșitul lui martie, în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami.

Halep și-a asigurat un cec de 114.560 euro și 215 puncte WTA, iar în sferturi va înfrunta o altă româncă, Irina Begu (25 ani, 34 WTA), care în optimi a trecut de americanca Christina McHale (SUA), cu 6-7 (6), 6-4, 6-4.

Irina Camelia Begu (34 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe americanca Christina McHale, ocupanta locului 59 în clasamentul WTA, scor 6-7 (6/8), 6-4, 6-4. Meciul a durat două ore şi 39 de minute. Begu, care a produs surpriza primului tur, învingând-o pe Garbine Muguruza, va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Carla Suarez Navarro şi australianca Samantha Stosur.

Tot miercuri mai joacă în optimi la Madrid Sorana Cîrsea şi Patricia Ţig.

Click aici pentru a vedea Sorana Cîrsea-Laura Siegemund

Click aici pentru a vedea Patricia Ţig-Madison Keys

Beneficiară a unui wild-card şi calificată în turul doi după victoria împotriva muntenegrencei Kovinic, Sorana Cîrstea joacă de la ora 18.55 împotriva nemţoaicei Laura Siegemund, venită din calificări, care a eliminat-o la Stuttgart pe Simona Halep.

Patricia Ţig, locul 134 WTA, se va confrunta cu sportiva americană Madison Keys (25 WTA), nu înainte de ora 22:30.