SIMONA HALEP – YANICA WICKMAIER LIVE VIDEO EUROSPORT 6-4, 6-2

SIMONA HALEP - YANICA WICKMAIER LIVE VIDEO EUROSPORT. Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, s-a impus în două seturi, 6-4, 6-2, în faţa belgiencei Yanina Wickmaier, locul 80 WTA.

24 ian. 2015, 18:14
SIMONA HALEP – YANICA WICKMAIER LIVE VIDEO EUROSPORT 6-4, 6-2

SIMONA HALEP – YANICA WICKMAIER LIVE VIDEO EUROSPORT. 

UPDATE 11:30 – Simona Halep câştigă şi setul doi cu 6-2.

UPDATE 11:20 – Simona revine în joc, obţinând un nou break, scor 4-2. 

UPDATE 10:56 – Halep îşi câştigă rapid serviciul şi îşi adjudecă primul set cu scorul de 6-4.

UPDATE 10:30 – – YANICA WICKMAIER revine şi face 4-3.

UPDATE 10:30 – Halep şi-a câştigat serviciul, iar apoi a reuşit al doilea break, astfel că românca a preluat conducerea setului cu 4-1.

UPDATE 10:20 – Halep reuşeşte primul break al setului şi conduce cu 2-1.

10:00 – După primele două game-uri, scorul este egal 1-1.

 

În optimile de finală, Simona Halep va juca împotriva belgiencei Yanina Wickmayer (25 de ani, locul 80 WTA). Partida va avea loc pe arena Rod Laver, duminică, în primul meci al sesiunii de seară, de la ora locală 19:00 – 10:00 – ora României.

LIVE VIDEO Simona Halep – Yanina Wickmayer, duminica, 25 ianuarie 2015.

Românca a pierdut toate cele 3 meciuri directe de până acum, fără a câștiga vreun set.

SIMONA HALEP – YANICA WICKMAIER LIVE VIDEO EUROSPORT, istoricul întâlnirilor

2010, Torhout, Belgia (hard): Wickmayer – Halep 6-3, 6-2
2011, Auckland (hard): Wickmayer – Halep 6-0, 6-2
2012, Hobart (hard): Wickmayer – Halep 6-4, 6-0

Şi Irina-Camelia Begu joacă, duminică dimineaţă, în optimi la Australian Open, în timp ce Horia Tecău va evolua în primul tur al probei de dublu mixt la primul Grand Slam al anului.

Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, va juca împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, în primul meci de pe arena Rod Laver, la ora locală 11:00 – ora 2:00 – ora României.

În primul tur la dublu mixt, perechea Lucie Hradecka/Horia Tecău va juca în compania cuplului Andreja Klepac/Chris Guccione (Slovenia/Australia), în al treilea meci de pe terenul 11.


SIMONA HALEP – YANICA WICKMAIER LIVE VIDEO EUROSPORT. „M-a învins de fiecare dată când am jucat cu ea, dar următorul meci va fi altă poveste pentru că mi-am îmbunătăţit mult jocul. Am şansa mea de a o învinge, dar mă aştept la un meci foarte greu. Este foarte înaltă şi foarte puternică. A fost în Top 20 în trecut, o cunosc. Loveşte mingea foarte, foarte puternic, serveşte bine. Dar rămân concentrată pentru fiecare punct şi voi lupta pentru victorie. Trebuie să mă mişc rapid şi să-mi fac jocul, să fiu agresivă şi să joc repede”, a spus Halep, potrivit site-ului oficial al Australian Open.

Întrebată dacă îi va cere informaţii despre Wickmayer lui Wim Fissette, Halep a răspuns scurt: „Nu”. Se pare că reporterul site-ului competiţiei nu ştia că Halep a întrerupt anul trecut colaborarea cu antrenorul belgian, deoarece următoarea întrebare a fost dacă ea mai are contract cu Fissette. „Nu, nu mai am contract cu el”, a răspuns jucătoarea română.

Într-un alt interviu, acordat fostei jucătoare austriece Barbara Schett, la Eurosport, Halep s-a plâns de căldura de la ora meciului de vineri cu americanca Bethanie Mattek-Sands. „A fost un meci greu, ştiam că este o jucătoare puternică, o luptătoare. Condiţiile au fost destul de dificile, a fost cald astăzi. Simt că sunt puţin obosită acum, am fost obosită în setul al doilea, dar m-am concentrat şi am reuşit să termin în două seturi. Cred că pot să joc cel mai bun tenis al meu aici”, a afirmat sportiva din Constanţa.

SIMONA HALEP – YANICA WICKMAIER LIVE VIDEO EUROSPORT. Simona Halep a exersat lovitura „passing” chiar înaintea meciului cu Mattek-Sands, o specialistă a probei de dublu, cu 13 titluri câştigate, şi cu un joc la fileu puţin obişnuit în circuitul feminin. „De dimineaţă am exersat multe «passinguri» pentru că ştiam că vine des la fileu. E destul de ciudat pentru că ea este printre puţinele fete din circuit care vin la fileu, nu e uşor să te adaptezi, dar cred că m-am descurcat bine, am făcut câteva «passinguri» bune astăzi”, a spus ea.

Halep a explicat că l-a angajat pe suedezul Thomas Hogstedt pentru că e un nume mare în circuit, are multă experienţă şi a precizat că după Australian Open va decide dacă va continua cu el.

Românca a acordat acest interviu la puţin timp după ce Roger Federer a fost eliminat de Andreas Seppi în turul 3 al competiţiei masculine. Halep, o susţinătoare declarată a tenismenului elveţian, nu şi-a ascuns dezamăgirea pentru această înfrângere: „Îmi pare rău că a pierdut Federer, îmi place enorm cum joacă. El are însă un caracter puternic şi va reveni”.

Simona Halep a mai declarat că în Australia a început, în urmă cu un an, să joace cel mai bun tenis şi de atunci a căpătat mare încredere în evoluţia ei la turneele de Grand Slam.

„Aici am început, anul trecut, să joc cel mai bun tenis. Am disputat primul sfert de finală la turneele de Mare Şlem, apoi am făcut finală la French Open. Am mai multă încredere acum la turneele de Mare Şlem şi cred că am şansa mea la fiecare turneu”, potrivit sportsmole.co.uk.

Jucătoarele Simona Halep, locul 3 WTA, şi Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, adversare în optimile de finală ale Australian Open, s-au întâlnit de trei ori până în prezent, partide în care românca nu a reuşit să câştige niciun set.

Wickmayer s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, în finala turneului de la Torhout din 2010, o competiţie ITF, cu scorul de 6-0, 6-2, în sferturile de finală ale turnului de la Auckland din 2011 şi cu scorul de 6-4, 6-0, tot în sferturi, la Hobart, în 2012.

Yanina Wickmayer, 25 de ani, şi-a egalat în acest an cea mai bună performanţă la Australian Open, după ce şi în 2010 a ajuns în turul al patrulea. În 2009, belgianca a jucat în semifinale la US Open. Wickmayer a ocupat locul 12 WTA în aprilie 2010, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei.

La ediţia actuală a turneului găzduit de Melbourne Park, Wickmayer a jucat numai meciuri de trei seturi, ea mai eliminându-le pe spaniola Lara Arruabarrena, locul 91 WTA, scor 6-4, 4-6, 6-4, pe rusoiaca Anastasia Pavliucenkova, locul 25 WTA şi cap de serie numărul 23, scor 4-6, 6-3, 6-3, şi pe italianca Sara Errani, scor 4-6, 6-4, 6-3.

La rândul ei, Simona Halep le-a învins, în ordine, pe italianca Karin Knapp, locul 50 WTA, cu scorul de 6-3, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, cu scorul de 6-2, 6-2, şi pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, cu scorul 6-4, 7-5, ultima victorie fiind obţinută vineri.

România are două jucătoare în optimi la turneul australian pentru prima dată de la ediţia 1997 a French Open (Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir), după ce şi Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, a acces în turul 4, învingând-o, vineri, cu 6-4, 6-4, pe Carina Witthoft, locul 104 WTA.

În faza următoare, Irina Begu va evolua în premieră cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7. Bouchard a întrecut-o, tot vineri, cu scorul de 7-5, 6-0, pe Carolina Garcia din Franţa, locul 36 WTA.