SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS 7-6, 6-2, românca în turul al treilea la ROLAND GARROS

Simona Halep s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros, după ovictorie îndouă seturi în faţa Zarinei Diyas (90 WTA).

25 mai 2016, 08:22
SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS 7-6, 6-2, românca în turul al treilea la ROLAND GARROS

UPDATE: Jucătoarea Simona Halep, locul 6 WTA şi capd e serie numărul 6, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 90 WTA, şi s-a calificat în turul al treilea al French Open.

Simona Halep a trecut pentru a doua oară în carieră de turul secund la Roland Garros. Simona a câştigat cu 2-0 la seturi disputa cu Zarina Diyas, scor 7-6, 6-2, dar a avut mult de muncă, mai ales în primul set, când a trebuit să revină de la 1-4. Nu a fost una dintre zilele faste ale lui Halep, care a comis multe greşeli neforţate şi a pierdut de patru ori serviciul, în faţa unei jucătoare aflate pe locul 90 în clasamentul mondial. Partida a durat 87 de minute, iar la sfârşitul ei constănţeanca a recunoscut că a fost emoţionată şi nervoasă, în special în debutul jocului. În turul următor Simona va întâlni, la fel ca în runda inaugurală, o jucătoare din Japonia, Naomi Osaka. Nipona în vârstă de 18 ani se află abia la al doilea turneu de Grand Slam din carieră, iar astăzi a învins-o cu un dublu 6-3 pe croata Miriana Lucic Baroni.

Pentru calificarea în turul trei, Simona Halep şi-a asigurat 130 de puncte WTA şi un cec de 100.000 de euro, iar în clasamentul mondial a depăşit-o deja pe Victoria Azarenka, sportivă retrasă din turneu, din cauza unei accidentări.

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Simona Halep, numărul 6 WTA, joacă în turul al doilea de la Roland Garros, cu Zarina Diyas, locul 90 mondial. Meciul dintre Simona Halep și Zarina Diyas este programat pentru miercuri, ora 12:00, și va fi transmis în format LIVE pe RomaniaTV.net.

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Simona Halep o va întâlni pe Zarina Diyas (90 WTA) pe arena Philippe-Chatrier, în primul meci al zilei, de la ora 12:00 (ora Românei).

LIVE SCORE:

Simona Halep a câştigat primul set la tie-break, 7-6 (7-5)
Simona Halep se impune mult mai clar în setul al doilea, 6-2

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Zarina Diyas a trecut luni, după un meci foarte disputat, de germanca Witthoeft, scor 2-6, 6-4, 6-2.

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Zarina Diyas s-a mai întâlnit cu Simona Halep de două ori la turneele de Grand Slam, în 2014. De fiecare dată Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4 la Australian Open şi 6-3, 6-0 la Wimbledon.

Simona Halep a acordat un interviu pentru site-ul oficial de la Roland Garros în care a vorbit despre relația cu antrenorul Darren Cahill. 

Click aici pentru a vedea meciul Simona Halep – ZARINA DIYAS

„Cred că cel mai important lucru pe care l-am îmbunătăţit datorită lui Daren este mentalul. El îmi spune cum să gestionez toate situaţiile. Și tactic îmi zice cum să joc, iar atunci când putem discuta în timpul meciurilor mă ajută mult”, a declarat Halep.

Ocupanta locului 6 WTA îl are antrenor pe Darren Cahill de mai bine de un an.

„Darren mă învaţă multe lucruri despre tenis, dar şi despre atitudinea pe care trebuie să o am pe teren, care nu a fost cea mai bună în unele meciuri. Dar atunci când joci sub presiune, nu poţi controla totul. Acum sunt bine şi muncesc pentru a deveni din ce în ce mai puternică”, a adăugat Halep. 

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Simona Halep, numărul 6 mondial, a debutat cu dreptul la actuala ediție a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-0, pe japoneze Nao Hibino (locul 70 WTA), după numai 43 minute de joc.

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORTPartida trebuia să se dispute inițial duminică, în prima zi a competiției, dar a fost amânată din cauza ploii care s-a abătut asupra capitalei Franței.

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Tot miercuri va juca și Irina Begu în turul doi de la Roland Garros. Românca o va avea ca adversară pe Coco Vandeweghe (43 WTA), în prima întâlnire directă dintre cele două, nu mai devreme de ora 17:30.

SIMONA HALEP – ZARINA DIYAS la ROLAND GARROS LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT. Partida va începe la ora 12:00

ROLAND GARROS 2016. Simona Halep şi Irina Camelia Begu vor evolua miercuri, în turul secund, împotriva Zarinei Dias şi, respectiv, a lui Coco Vandeveghe.

ROLAND GARROS 2016. Simona Halep are cinstea de a deschide ziua a patra de tenis de la Roland Garros, meciul său cu Zarina Dias, din Kazahstan, fiind primul programat pe terenul central Philippe Chatrier, cu începere de la ora 12.00 (în direct pe Eurosport). Simona Halep şi Zarina Dias s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, la Australian Open 2014 şi Wimbledon 2014, de fiecare dată victoria revenindu-i compatrioatei noastre, în două seturi.

ROLAND GARROS 2016. Irina Begu joacă în cel de-al patrulea meci al zilei de pe terenul doi, împotriva americancei Coco Vandeveghe. Meciul va fi precedat de disputele Svetlana Kuzneţova-Heather Watson, Teimuraz Gabaşvili-Benoît Paire şi meciul de dublu feminin Serena Williams/Venus Williams-Jelena Ostapenko/Iulia Putinţeva. Ora aproximativă de start a meciului Irina Begu-Coco Vandeveghe este 17.00.