Simptome ale dezechilibrelor hormonale

Este posibil să te confrunți cu dezechilibre hormonale fără să știi. Pungile de sub ochi, acneea, creșterea în greutate, pot fi simptome ale modificărilor hormonale.

22 nov. 2017, 09:49
Simptome ale dezechilibrelor hormonale

Iată care sunt simptomele principale ale dezechilibrelor hormonale:

Acnee

Acneea poate să apară în urma unei lipse de îngrijire a tegumentului, dar și din cauza alimentației nesănătoase sau ciclului (la femei). Dacă suferi de acnee și menții o igienă a pielii bună, afecțiunea dermatologică se poate dezvolta diferit din cauza dezechilibrului hormonal. 

Creștere în greutate

Creșterea în greutate este adesea provocată de dezechilibrul hormonal. Este bine de știu – unii oameni pot slăbi foarte repede, în timp ce alții se îngrașă fără să își dorească acest lucru. Menține o alimentație echilibrată, iar antrenamentul fizic nu trebuie să lipsească dacă suferi de dezechilibre hormonale.

Oboseală

Dacă observi că ești din ce în ce mai obosită, cauza poate fi dezechilibrul hormonal, care provoacă și tulburări de somn. În plus, este posibil să dormi cele 8 ore recomandate, dar a doua zi să te simți mult mai obosită. Vinovate în cele mai multe cazuri sunt modificările hormonale care au loc în organism. 

Cearcăne

Știm că cearcănele apar în urma oboselii. Dacă și la tine au apărut cearcănele (foarte vizibile)  dar tu te odihnești în mod normal, este posibil ca în organism să aibă loc dezechilibre hormonale. 

Apatie

Schimbările de dispoziție sunt un simptom al dezechilibrelor hormonale. Ele apar la femei înainte de menstruație, în timpul sarcinii sau a menopauzei. În plus, sentimentele de apatie și tristețe (care se manifestă fără motive) pot fi provocate de dezechilibrele hormonale.

Pierderea părului

Și pierderea părului este un simptom al dezechilibrului hormonal. Dacă nici cel mai bun șampon (care este special pentru combaterea căderii părului) nu te ajută, atunci baza problemei este dezechilibrul hormonal.

Sfaturi pentru a preveni căderea părului