Simulările EXAMENELOR NAŢIONALE încep de luni. SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA şi BAC 2017

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA şi BAC 2017. Simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a vor începe luni cu proba scrisă la limba și literatura română, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației.

13 mart. 2017, 03:50

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA şi BAC 2017. Pe 13 martie sunt programate atât proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale, cât și pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a care susțin simularea examenului de bacalaureat.

VEZI SUBIECTELE LA EVALUARE NATIONALA SI BACALAUREAT 2017 in imaginile ataşate


Elevii aparținând minorităților naționale vor da pe 14 martie proba la limba și literatura maternă atât pentru simularea evaluării naționale, cât și pentru simularea bacalaureatului.

Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.

Totodată, pe 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.

Subiecte clasa a XI-a. Filieră teoretică: profil umanist

 

 

Subiecte a XII-a. Filieră teoretică: profil umanist

Calendarul simulării are următoarea configurație:

13 martie 2017

Proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

14 martie 2017

Proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

16 martie 2017

Probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) — proba obligatorie a profilului — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

17 martie 2017

Proba E)d) — proba la alegere a profilului și specializării — Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a)

Potrivit calendarului, toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Citeşte şi SUBIECTE ROMÂNĂ, SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Prima probă pentru elevii de clasa a VIII-a, vezi MODELE ŞI BAREMUL DE CORECTARE

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.
 
 
Anul trecut, rata de prezență la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.