Sindicaliştii din Sănătate anunţă proteste la Ministerul Sănătăţii pe 21 octombrie. Activitatea, întreruptă timp de două ore

Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat anunţă că nu renunţă la proteste, urmând să îşi întrerupă activitatea şi să picheteze Ministerul Sănătăţii pe 21 octombrie, susţinând că promisiunile primite nu înseamnă soluţionarea în fapt, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor.

16 oct. 2016, 13:52
Sindicaliştii din Sănătate anunţă proteste la Ministerul Sănătăţii pe 21 octombrie. Activitatea, întreruptă timp de două ore

„Calendarul protestelor rămâne aşa cum a fost anunţat. Deşi există discuţii susţinute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cel al Muncii, promisiunile de rezolvare a revendicărilor noastre nu înseamnă soluţionarea în fapt, aşa că protestul anunţaţ îşi urmează cursul, iar data de 21 octombrie va însemna pichetarea Ministerul Sănătăţii şi întreruperea activităţii timp de două ore, între 13.00 şi 15.00. În paralel, lucrăm la strângerea de semnături pentru greva generală”, se arată în comunicatul sindicaliştilor. 

Federaţia Sindicală Hipocrat a declanşat seria de proteste pe 10 octombrie, cu o grevă japoneză, cu banderolă, care a durat până pe 14 octombrie. Potrivit comunicatului remis de sindicalişti, între 17-21 octombrie va avea loc pichetarea şi întreruperea temporală a activităţii ” în funcţie de rezultatul consultării membrilor”, iar pe 31 octombrie va fi declanşată greva generală.

Cei din sindicatul Hipocrat cer emiterea de urgenţă a modificărilor Ordinului Ministrului Sănătăţii 870/2004, în vederea corelării cu O.U.G. 20/2016 , cadrul legal pentru admiterea în învăţământul superior a asistenţilor medicali cu studii medii şi vechime în specialitate, salarizarea unitară, salarizare corespunzătoare a personalului T.E.S.A. şi a funcţionarilor publici din cadrul Direcţiilor de Sanătate Publică, acordarea sporurilor pentru condiţii deosebite de muncă la salariile actuale, acordarea tichetelor de vacanţă si de masă pentru toţi salariaţii din sistemul de sănătate şi asistenţă socială.