Sistemul de pensii din Italia va fi modificat. Află ce schimbări sunt propuse

Guvernul și partenerii sociali lucrează la un pachet de măsuri ce urmează să fie introduse în Legea Bugetului. Decizia finală va fi luată în septembrie. Costurile implementării acestor măsuri ce privesc pensiile se ridică la 2,5 miliarde de euro.

18 aug. 2016, 09:05
Sistemul de pensii din Italia va fi modificat. Află ce schimbări sunt propuse

Pensia anticipată, în Italia, permite retragerea din activitate cu până la trei ani înainte de pensionarea la limită de vârstă. De exemplu, în 2017, vor putea ieși la pensie persoanele născute între anii 1951 și 1953.

Persoanele care ies la pensie pot beneficia de un împrumut bancar pe care-l pot rambursa în 20 de ani de la ieșirea la pensie.

Citeşte şi APLICAŢIA prin intermediul căreia poţi afla online la ce fond privat de pensii eşti alocat

Pe lângă beneficiile anunțate există și penalizări ce se traduc prin reducerea pensiei. Reducerea se stabilește în funcție de venituri (este mai mare pentru veniturile mai mari) și de motivul solicitării pensiei anticipate (reducerea este mai mare pentru cei ce au decis să iasă la pensie anticipat și mai mică pentru cei ce au fost disponibilizați). Reducerea variază între 1% pe an și 7-8% pe an, în cazuri extreme.

Mai multe detalii pe avocatnet.ro.